Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pomoć izbjeglicama

Papa pozvao redovnike da prime izbjeglice u prazne samostane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Franjo u utorak je u Rimu pozvao redovničke zajednice da prime izbjeglice u prazne samostane, koji ne trebaju služiti "zaradi novca".

"Prazni samostani ne služe Crkvi da bi ih pretvorila u hotele i zarađivala novac. Prazni samostani nisu naši, oni su za tijelo Kristovo kojeg su dio izbjeglice", istaknuo je papa Franjo u prigodi posjeta prihvatnom centru u Rimu.

"Dakako, to nije jednostavno, potrebni su kriteriji, odgovornost ali i odvažnost. Činimo toliko (za izbjeglice) ali možda smo pozvani činiti više", dodao je.

U nastavku govora o pomoći siromasima i izbjeglicama, papa je kazao da je "ljubav koja ne mijenja stanje siromaha nedostatna". "Nije dovoljno dati nekome sendvič" jer "istinsko milosrđe traži pravdu, želi da siromah mogne pronaći put kako bi se izvukao iz siromaštva".

U prigodi posjeta prihvatilištu za izbjeglice Astalli koje vode isusovci u središtu Rima, Papa se sastao s većim brojem volontera, redovnika i izbjeglica.

Pročitajte i ovo Papa izgledao bolje na tjednoj audijenciji Pozdravio vjernike Papa Franjo izgledao bolje na tjednoj autijenciji Papa Franjo Opsežno objašnjenje Katolički biskupi protive se blagoslovu istospolnih parova: Vatikan ih pokušao umiriti novim objašnjenjem

>> Što papa Franjo radi u Renaultu starom 29 godina?

"Svatko od vas, dragi prijatelji, ima svoju životnu priču koja nam govori o tragediji rata i sukobima koji su nerijetko povezani s međunarodnom politikom", poručio im je Sveti Otac.

"No svatko od vas ponajprije nosi u sebi ljudsko i vjersko bogatstvo, bogatstvo koje trebamo prihvatiti, a ne bojati ga se. Mnogi su među vama muslimani i pripadnici drugih religija. Ne smijemo se bojati različitosti. Bratska ljubav nam otkriva da su ona bogatstvo, dar za sve nas", dodao je.

Papa Franjo došao je u prihvatilište u običnom automobilu, samo u pratnji zapovjednika vatikanske žandarmerije. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene