Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Radost koju 'da' donosi zauvijek'

Papa Franjo pozvao zaručnike: Za Valentinovo dođite u Vatikan!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Franjo pozvao je u utorak zaručnike koji to žele da se na Valentinovo, 14. veljače, sastanu s njime u velikoj dvorani Pavla VI., ističe se u priopćenju Svete Stolice.

Priopćenje objavljeno na više jezika, na modrom papiru s velikim križem i zagrljenim parom naslovljeno je: "Radost koju 'da' donosi zauvijek". "Na susret sa Svetim Ocem pozvani su zaručnici koji su prošli ili upravo prolaze tečaj priprave za brak. Prijave su do 30. siječnja u biskupijskim uredima za obitelj", dodaje se u tekstu.

Pročitajte i ovo Papa Franjo otkazao obveze simptomi gripe Papa Franjo ponovno otkazao obveze zbog zdravlja, javili se iz njegovog ureda Slika nije dostupna 'TRGOVCI U HRAMU' 'Svećenici provaljuju u stanove, peru novac, a beatifikaciju skupo naplaćuju'

Sveti Otac je iznio ovu dosad neviđenu inicijativu kako bi osnažio instituciju braka koja je u krizi, s velikim brojem rastava među katolicima.

Ovo je Papin do sada NAJŽEŠĆI napad na pobačaj, evo što je rekao!

Papa je u više navrata isticao važnost priprave za brak. Usto se dotaknuo ugovorenih brakova, pozivajući na razmišljanje o toj temi, napose o tome jesu li takvi brakovi valjani.

Ove teme, kao i život u izvanbračnoj zajednici i istospolne zajednice trebaju biti na dnevnom redu dvaju biskupskih zasjedanja o obitelji, koncem 2014. i u prvom polugodištu 2015. (Hina)
DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene