Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog bure na Jadranskoj magistrali između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu), javlja Hrvatski autoklub.


Kolnici su mjestimice mokri, ili vlažni i skliski u Gorskom kotaru, Lici, te u središnjoj Hrvatskoj. Jak vjetar povremeno otežava promet na autocesti A6, Rijeka-Zagreb između vijadukta Bukovo i tunela Tuhobić. Magla mjestimice smanjuje vidljivost u sjeverozapadnoj Hrvatskoj. HAK ističe autocestu A2, Zagreb-Macelj između čvorova Zaprešić i Mokrice.

Vezani članci Snijeg i promet: Ilustracija - 3 Gorski kotar između snijega i sunca: Cestari imaju važno upozorenje za vozače Ilustracija Kaos na cesti: Vozio u suprotnom smjeru, odbio alkotest pa se zabio u policijski auto i pokušao pobjeći, a sve to bez vozačke

Odroni zemlje i kamenja mogući su na cestama u gorju, te duž Jadranske (D 8) i Ličke magistrale (D 1). Upozorava se vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da održavaju sigurnosni razmak između vozila. Dionica riječke obilaznice između čvorova Diračje i Škurinje, otvorena je u oba smjera.

Odroni zemlje i kamenja mogući su na cestama u gorju, te duž Jadranske (D 8) i Ličke magistrale (D 1)

Do 3. travnja, dionicom Jadranske magistrale (D 8) između Splita i Omiša, u Strožancu prometuje se naizmjence. Zbog očekivanih gužvi i zastoja savjetujemo obilazak: za osobna vozila preko Žrnovnice, a za teretna preko Trilja. Do 30. travnja, za sav promet zatvorena je dionica državne ceste D 22, Novi Marof-Možđenec-Sudovec. Iz Novog Marofa prema Križevcima, vozi se obilazno državnom cestom D 3 do Breznice-županijskom cestom Breznica-Visoko-Sudovec-D 22 i obrnuto.

Do 9. svibnja, zbog izgradnje kružnog toka na državnoj cesti D7 u Zmajevcu, dionica državne ceste između Batine i Zmajevca, bit će zatvorena za sav promet. U mjestu Zmajevac promet će biti reguliran semaforima, a vozit će se obilaznom županijskom cestom ŽC 4259.

Do 15. svibnja u 12 sati, traju radovi na Istarskom ipsilonu (B9/B8), te je za sav promet zatvorena dionica Vodnjan-Pula. Obilazak: DC 21 - Pula. Radovi se neće izvoditi u vrijeme blagdana Uskrsa i praznika rada (od 9. travnja u 18 sati do 14. travnja u 6 sati i od 30. travnja u 12 sati do 4. svibnja u 6 sati).

Do 1. srpnja, zbog izgradnje velikogoričke obilaznice vrijedi posebna regulacija prometa na dionici ceste D 30, Žažina-Velika Gorica i na prilaznoj cesti zračnoj luci Pleso. Zatvorena je dionica državne ceste D 33, Drniš-Pakovo Selo. Obilazak je županijskim cestama ŽC 6078 i ŽC 6246 Pakovo Selo-Kaočine-Drniš. Zbog radova, za sav promet zatvorena je dionica državne ceste D 102, Malinska-Krk, od križanja sa državnom cestom D 104 do ulaza u mjesto Krk. Obilazak je lokalnim cestama.

Do 15. ožujka za sav promet bit će zatvorena državna cesta D 35 na dionici Novi Golubovec-Švaljkovec (preko Veternice). Obilazak je: Novi Golubovec-Zlatar-Zlatar Bistrica-Hum Lug-Švaljkovec-Krapina ili Zabok. Pojačan je promet teretnih vozila na graničnom prijelazu Macelj u oba smjera. Na ostalim graničnim prijelazima nema poteškoća.

Na GP Brčko-Gunja dopušten je promet vozilima mase do 9 tona (na mostu preko rijeke Save), a kontrolirani jednosmjerni promet sredinom mosta vozilima do 40 tona, s tim da razmak između vozila bude minimalno 35 metara. Najveća dopuštena brzina kretanja vozila, mostom Brčko-Gunja ograničena je na 40 km/h. Zatvoren je međudržavni prijelaz Miljana (Krapinsko-zagorska županija), zbog radova. Trajekti plove redovito.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju