Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Naši reporteri javili su nam kako je jutros oko kuće generala Koradea u Velikoj Veterničkoj nila pojačana policijska blokada. Također je bilo blokirano cijelo selo, a policajci su istraživali svaki centimetar prostora u području od 1,5 km okolice sela.


Dodatne policijske snage okupile su se u selu generala Koradea jer policija pretpostavlja da bi se Korade mogao skrivati u okolici sela.

Vezani članci GSS traga za četverogodišnjim djetetom Još nisu našli dječaka (4) koji je nestao u Neretvi, spasioci pretražuju svaki kamen: "I do hrvatske granice pretraživat ćemo obale rijeke" Policija u potrazi, arhiva (Foto: Pixell) Slovenac u Zagorju usred noći zvao policiju: "Ne znam gdje sam. Ne mogu izaći iz auta, prevrnut ću se!"

Više od 500 policajaca bilo je raspoređeno u krugu od kilometar i pol oko njegove kuće. No, ništa nisu našli.

Potraga za Koradeom, kojega se dovodi u vezu s ubojstvom Davora Petriša u Vitešincu i tri osobe u njegovu rodnom selu Velika Veternička, nastavljena je tijekom noći, a u potrazi hrvatska policija surađuje sa slovenskom, zbog blizine slovenske granice. 

Borovec je potvrdio da policija pruža zaštitu nekim osobama za koje se pretpostavlja da bi im Korade mogao nauditi.

Također je potvrdio da su u Koradeovom automobilu Mitsubishi Pajero, koji je pronađen jučer u šumi kod Novog Golubovca, pronađeni tragovi koji su važni policiji u daljnjem traganju te da je terenac na policijskom vještačenju.

U međuvremenu je umirovljenog generala njegova supruga Ljiljana Korade pozvala da se preda, izrazivši uvjerenje da on nije povezan s ubojstvima.

"On nema ništa s tim, ja ga uopće ne vidim u toj priči", izjavila je Ljiljana Korade za jedan dnevni list. 

Nitko se ne pita što je s mojim suprugom i je li možda njemu netko nešto napravio, rekla je dodavši kako "nikome ne pada na pamet da je možda njega (Koradea) netko oteo".

Još o temi:

>> Benko: 'Pronalaskom terenca policija ima ključ u rukama'

>> U Koradeovu selu mirno, policija blokirala cijelo područje

>> Pokopan Petriš, prva žrtva zagorskog pokolja

>> Stotine policajaca i specijalaca u potrazi za Koradeom, ispitani sin i supruga

>> Policija osigurava cijelo područje Velike Veterničke, mještani u strahu

>> Zagorje i dalje pod policijskom opsadom

>> Tjeralica za Ivanom Koradeom na MUP-ovima stranicama

>> Benko: Tragamo za više osoba, među njima je i Korade

>> Ovom su čovjeku sinoć ubijeni sin i majka

>> Ivanec: Muškarac ubijen vatrenim oružjem u klijeti