Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U Koradeovu selu mirno, policija blokirala cijelo područje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U rodnom selu umirovljenog generala Ivana Koradea Velikoj Veternički danas je mirno, a ispred njegove kuće su samo jedno policijsko vozilo i dva interventna policajca koji osiguravaju kuću.

Svi prilazi tom području su blokirani. Specijalci s dugim oružjem nadgledaju teren, a većina stanovnika toga kraja već je ispitana kako bi se došlo do mogućih informacija o Koradeovu kretanju.

Pročitajte i ovo Rusi slučajno bombardirali vlastito selo uništene kuće VIDEO/FOTO Rusi slučajno bombardirali vlastito selo: "Došlo je do abnormalnog pražnjenja spremnika oružja" Crveno more - 2 Opasno u Crvenom moru Hutisti napadaju brodove koji plove prema Izraelu: "Sve dok oni ne počnu donositi hranu i lijekove u Gazu"

Susjedi ne žele ništa govoriti, a u obližnju kuću u kojoj su ubijene dvije nevine žrtve, Cecilija Hudić i njezin unuk Goran, donose se svijeće i cvijeće.

Mirica Župić, sestra Vlade Knoka, jedinoga koji je izbjegao pokolj, kaže da je tek prekjučer oko 13 sati doznala za ubojstva i sretna je što je njezin brat živ.

Iz izvora bliskih istrazi doznaje se da je Knok još u krim obradi, te da su njegove izjave proturječne.

U policiji nisu htjeli pojasniti je li Knok osumnjičen ili nije, zbog čudnih okolnosti u kojima je izbjegao smrt a nakon toga ujutro nastavio cijepati drva kao da se ništa nije dogodilo.

Doznaje se da su žrtve u Velikoj Veternički ubijene pištoljem kalibra 9 milimetara, no policija to zasad ne povezuje s ubojstvom Davora Petriša, bliskoga Koradeova suradnika, koji je ustrijeljen u srijedu, 26. ožujka, u selu Veštinec pokraj Ivanca.

Bliski Koradeov ratni suborac, koji je želio ostati anoniman, izjavio je da umirovljeni general "oružje poteže samo u alkoholiziranom stanju, no dok je trijezan ponaša se kao kukavica".

On smatra da se Korade ne skriva sam u šumi već da ima potporu svojih bivših suboraca. Stoga ne čudi što je u potrazi angažirano toliko policijskih snaga s najmodernijom opremom. 

Borovec je također rekao da je terenac mitsubishi pajero, koji je vozio Korade, pronađen na području između Lobora i Novoga Golubovca jutros oko osam sati, a ne u 11,30 sati, kako je ranije javljeno.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene