Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Stotine policajaca i specijalaca u potrazi za Koradeom, ispitani sin i supruga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Unatoč intezivnoj policijskoj potrazi, odbjegli general Ivan Korade još nije pronađen. Stotine policajaca i specijalaca na širem području Velike Veterničke i dalje pretražuje teren sa ciljem pronalaženja odbjeglog generala koji je nestao u četvrtak poslijepodne.

Za noćnu potragu korištene su termovizijske kamere koje se inače koriste na nepristupačnim graničnim prijalazima kako bi se spriječili ilegalni prelasci granice, a u ovom slučaju su iskorištene za moguće lociranje generala Koradea.

Pročitajte i ovo Mario Banožić - 5 Mario Banožić Banožića policija još nije ispitala o nesreći: Evo što su odgovorili u državnom odvjetništvu Slika nije dostupna Nije dočekao rođenje djeteta Rođen sin policajca kojeg je ubio Korade

Bio blokiran i Koradeov ribnjak

U petak oko 17 sati Koradeov ribnjak su blokirali specijalni policajci iz Lučkog, a primjećeno je i da se velik dio policijskih snaga koje su patrolirale u blizini Koradeove kuće također bilo uputilo prema ribnjaku. 

Slovenija je također na oprezu

Na potjeru za generalom Koradeom službeno je reagirala Slovenija jer postoji mogućnost da je general pobjegao upravo u tu susjednu zemlju. 

Prvi slovenski kriminalist Aleksandar Jevšek potvrdio je da hrvatska i slovenska policija u ovom vrlo delikatnom pitanju blisko surađuju.

Ispitani sin i supruga

Korade je još uvijek u bijegu, a policija je njegovog sina i suprugu privela još u četvrtak jer su vjerovali da nešto znaju o stravičnim ubojstvima koja su se dogodila. 

Po Olujićevim riječima, Koradeovoj supruzi je uručen poziv u kojem je stajalo da je osumnjičena za ubojstvo, no naknadno se utvrdilo da je pozvana na uobičajeni obavijesni razgovor.

Olujić smatra da je riječ o policijskom propustu i ozbiljnoj zlouporabi policijskih ovlaštenja zbog kojega je "gospođa Korade doživjela ozbiljan šok". 

Ispitivanjem je utvrđeno da nemaju nikakvih saznanja o događaju. Policija je nakon ispitivanja na slobodu pustila 19-godišnjeg Marija Koradea, sina generala Ivana Koradea.

"Korade, predaj se!"

 

Zagrebački odvjetnik Željko Olujić pozvao je svog klijenta Ivana Koradea da se preda, kako bi mu omogućio mirnu i sigurnu predaju bez opasnosti po njegovo zdravlje i život.

"Generale, ako me čuješ, javi mi se da ti osiguram sigurnu predaju."

Borovec je kazao da je policija do sada zaprimila desetak dojava o viđenju odbjeglog generala, ali dojave za sada nisu pomogle u pronalaženju generala za kojim je MUP raspisao tjeralicu uz obrazloženje da ga traži zbog obavljanja obavijesnog razgovora vezanog uz kazneno djelo "teškog ubojstva".

Još o slučaju:

>> Policija osigurava cijelo područje Velike Veterničke, mještani u strahu

>> Zagorje i dalje pod policijskom opsadom

>> Tjeralica za Ivanom Koradeom na MUP-ovima stranicama

>> Benko: Tragamo za više osoba, među njima je i Korade

>> Ovom su čovjeku sinoć ubijeni sin i majka 

>> Ivanec: Muškarac ubijen vatrenim oružjem u klijeti

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene