Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Policija osigurava cijelo područje Velike Veterničke, mještani u strahu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Velikoj Veterničkoj, zagorskom mjestu u kojemu živi umirovljeni general Ivan Korade za kojim zbog sumnje u upletenost u tri ubojstva u tom mjestu i jedno u Vitašincu traje opsežna policijska potraga, naoružani policajci i danas osiguravaju cijelo područje.

Nakon što je vijest o puštanju Koradeova sina Marija kući stigla do Velike Vetreničke kordon policije uputio se prema obližnjoj šumi. Generalovu kuću, iz koje nitko nije izlazio, prelijetao je policijski helikopter.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Koradea opisao kao bahatu osobu' Suborci 'Puma' ne znaju ništa o zločinima Slika nije dostupna Ratni zločini 'Pume' svjedoče: Strijeljanje zarobljenika je naredio Korade!

Prva susjeda jučer ubijenoga Franje Kosa, rekla je novinarima kako se boji za sigurnost svoje obitelji, jer su posvađani s generalom Ivanom Koradeom budući da je on želio asfaltirati put koji je u njihovu vlasništvu, a oni mu to nisu dopustili.

Kako se doznaje u Općinskome državnom odvjetništvu u Zlataru, Korade i Kos su vodili parnicu zbog teških tjelesnih ozljeda koje je Franjo još 1987. nanio Koradeu.

Kos ga je ubo u ruku, a za to kazneneno djelo osuđen je 1991. na osam mjeseci zatvora, uvjetno uz rok kušnje od 18 mjeseci.

Jedan od mještana i Koradeovih suboraca Božo Vuk je izjavio kako "ne zna što se dogodilo s njegovim suborcem i ratnim zapovjednikom"

Bili smo zajedno u 7. gardijskoj. Svi smo u strahu, jer ovakve strahote ne pamtimo", rekao je Vuk.

Dragica Hudić, susjeda ubijene prezimenjakinje Cecilije i njezina unuka Gorana, rekla je da nitko do susjeda nije spavao cijelu noć.

"Čim se smračilo, zaključali smo se u kuću i strepili što će se dalje dogoditi ", rekla je Dragica.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene