Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pun raspored predsjednik HDZ-a

Plenković o parlamentarnim izborima: "Ne percipiram Zorana Milanovića. To što radi SDP je tragedija"

Do izbora je ostalo manje od mjesec dana, a predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković bio je na još jednom svečanom otvaranju i obilasku radova.

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković se osvrnuo na vijest da su tri stranke napustile SDP-ovu koaliciju.

"Logično je to. Oni su se valjda sastali noć nakon što smo najavili raspuštanje Sabora i uzeli slogan iz kampanje Kolinde Grabar-Kitarović. Dezorganizirani su pa Peđa Grbin vjerojatno sve sam dogovara. Mislim da ni članovi SDP-a nisu znali da će se Zoran Milanović kandidirati i mi znamo da velike odluke treba dogovarati. Ovi ljudi su vidjeli što se zbiva pa su se pametno maknuli, što je također očekivano", rekao je.

"Ne percipiram Milanovića. To što radi SDP je jedna tragedija. Što on radi, to je njegov problem, nije nam bitan", dodao je te ustvrdio da se s njim neće sučeliti na televiziji jer on nije jedan od kandidata na parlamentarnim izborima.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Ponovno u elementu Milanović: "Ovi gangsteri su mi stavili pištolj na sljepoočnicu, ovo je ucjena! A ja sam Plenkovićeva zla kob"

Odgovorio je i na pitanje gleda li na stranke koje su izašle iz SDP-ove koalicije kao na potencijalne partnere.

"HDZ je čvrsto na desnom centru te skupljamo sve razumne i konstruktivne političke stranke koje s nama dijele vrijednosti. Ostvarili smo rezultate. Ako nisu isključivi, ako pokažu interes, u nekoj perspektivi mogu biti potencijalni partneri", rekao je te dodao da Domovinski pokret ne spada među te stranke.

Nije želio komentirati što će se dogoditi ako dođe do poništenja rezultata izbornog procesa.

"Mi smo u fazi da svi koji su zainteresirani za izlazak na izbore za Sabor imaju rok do idućeg petka predati liste i potpise, a nakon toga ćemo vidjeti. Državno izborno povjerenstvo i Ustavni sud to kontroliraju, a ne mi kao stranka", istaknuo je.

Pročitajte i ovo Presica Možemo! - 12 IZ MINUTE U MINUTU Benčić otkrila prve poteze ako postane premijerka

Također je rekao da će građani znaju tko je donosio ključne odluke tijekom ovog mandata u kojem je, napomenuo je, bilo mnogo kriza.

"Mi smo pobijedili Milanovića, pobijedili smo Davora Bernardića, a Grbin se nije usudio ni natjecati, nego je vratio Milanovića. Razlike između nas i njih su toliko velike da ne znam kome bi palo na pamet vratiti se u razdoblje 2011. do 2015. u usporedbi s onime što smo mi učinili", zaključio je predsjednik HDZ-a.

Premijer je komentirao i tvrdnje da HDZ plaća botove da bi skupio lajkove na društvenim mrežama.

"Ne bavim se time. Sigurno ne plaćamo nikoga", ustvrdio je.

Otkrio je i jesu li dogovorene liste za parlamentarne izbore.

"Nije nitko otpao. Mi se dogovaramo sa svojim partnerima. Rok za predaju je idući petak, a naša je tradicija da ih predajemo pred kraj", rekao je.

Pun raspored predsjednika HDZ-a

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanosti otvorenja Nacionalnog laboratorija za gensko profiliranje tumora u Kliničkom bolničkom centru Zagreb, a našlo se vremena i za svečanost obilježavanja završetka radova na obnovi Agronomskog fakulteta te obilazak radova na zgradi Hrvatskog športskog muzeja.



O svemu se pohvalio i u videu objavljenom na njegovu X-u uz poruku: ''Nastavljamo obnovu Zagreba. Osigurali smo 2,5 milijarde eura za obnovu obrazovne, zdravstvene i prometne infrastrukture i kulturne baštine glavnoga grada. Danas obilazimo obnovljene zgrade Agronomskog fakulteta i Hrvatskog športskog muzeja, u koje je uloženo više od 20

Pročitajte i ovo Darko Milinović ''Jogurt revolucija'' Milinović prozvao Plenkovića: ''Gledao si iz Bruxellesa kako ginemo... Ja nisam imao anemiju kojom bih izbjegao Tuđmanov poziv za boj''

Pročitajte i ovo Demontaža Sabine Tandare Knezović Demontaža Sabine Tandare Knezović Burno na sučeljavanju o zdravstvu: Kandidati se sukobili oko brojnih vrućih tema

Ranije danas uz objavu videa s HDZ-ova sabora održanog u nedjelju u Zagrebu Plenković je poručio: ''S čvrstim osloncem u Tuđmanovoj baštini i vrijednostima koje njegujemo, okrenuti smo budućnosti i spremni Za Sve izazove! Nastavljamo graditi snažnu, stabilnu i sigurnu Hrvatsku. Idemo zajedno obnoviti povjerenje birača i pobijediti za treći uzastopni mandat.''

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene