Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na Splitskom Županijskom sudu danas se u svojstvu svjedoka trebao pojaviti ministar gospodarstva i predsjednik Nadzornog odbora Brodosplita Branko Vukelić.


Vukelić je trebao svjedočiti o svojoj ulozi i saznanjima vezanim uz aferu Brodosplit, no ispričao se zauzetošću i nije došao na suđenje. 

Vezani članci Slika nije dostupna Jadranka Kosor trebala sjesti na klupu za svjedoke, ali je rasprava odgođena zbog Sanaderovog gastritisa Slika nije dostupna Nina Badrić svjedočila na suđenju Ivi Sanaderu

Istražni sudac Nenad Cambi rekao je da je jutros od ministra Vukelića primio brzojav u kojemu se ispričao da zbog
neodogodivih obveza nije u mogućnosti doći u Istražni centar splitskoga Županijskog suda. Novi datum svjedočenja bit će određen naknadno, rekao je sudac Cambi. 

Podsjetimo,Vukelić je sjedio u nadzornom odboru Brodosplita u vrijeme kada je sklopljen štetan ugovor nakon kojega je iz brodogradilišta netragom nestalo 6 milijuna dolara. 

Novac je praćen do privatnih računa u Austriji, no do danas nema konkretnih dokaza protiv Uprave Brodosplita i ostalih odgovornih. Uprava tvrdi kako su ugovori legalni.

U slučaju u kojemu su čelnici Brodosplita Goran Vukasović, Ante Luetić, te broker Drago Maček optuženi za nesavjesno poslovanje i pronevjeru 4,7 milijuna dolara iz pobočnih ugovora s njemačkim brodarom Wesselsom, dosad je saslušano 25 svjedoka. Ostalo ih je još desetak. Među njima je i nekoliko stranih državljana kojima će se pozivi vjerojatno morati uručiti diplomatskim putem pa bi njihova saslušanja trebala biti dovršena tek za šest mjeseci.