Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Proračunska kriza

Svjetska banka upozorava: Amerika ulazi u opasno razdoblje!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Svjetske banke upozorio je SAD da ako Kongres ne podigne plafon zaduživanja svjetsko i američko gospodarstvo mogu očekivati povećanje kamatnih stropa, pad povjerenja i usporen gospodarski rast.

"Sada nas pet dana dijeli od vrlo opasnog trenutka", izjavio je predsjednik Svjetske banke Jim Yong Kim na zatvaranju godišnjeg susreta Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda u Washingtonu. Američko ministarstvo financija je objavilo da od 17. listopada neće biti likvidno te neće moći plaćati svoje izdatke ukoliko se plafon zaduženosti ne poveća.

Financijska tržišta cijelog svijeta mogla bi biti pogođena ukoliko SAD ne bude podmirivao svoje financijske obveze, a posebice zemlje u razvoju.

"Što se više približavamo roku za podizanje plafona saveznog zaduživanja, to će veće biti posljedice po države u razvoju", kazao je Kim.

Pročitajte i ovo Ilustracija Disciplina pred izbore Sve stranke u Saboru objavile izvještaje o poslovanju: Podaci su zanimljivi Ilustracija Izbori su sve bliže Političke stranke objavile financije: Nekima je baš dobro išlo

-->> Christine Lagarde: 'Paraliza zbog zaduživanja gora od proračunske'

Po njegovim riječima, ako američki Kongres na podigne plafon zaduživanja koji trenutno iznosi 16,7 bilijuna dolara, svjetsko i američko gospodarstvo mogu očekivati povećanje kamatnih stropa, pad povjerenja i usporen gospodarski rast. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene