Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Smanjena polugodišnja dobit Agrokora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koncern Agrokor je u prvom polugodištu, po konsolidiranim financijskim rezultatima, ostvario 110,2 milijuna kuna neto dobiti, što je 30,1 posto manja dobit nego u istom razdoblju prošle godine, podatci su iz financijskog izvješća Koncerna koje prenosi ZSE.

Dobit iz osnovne djelatnosti, kako se navodi u financijskom izvješću, narasla je na 1,5 milijarde kuna, što predstavlja porast od 27,4 posto, a operativna dobit je porasla 37,7 posto, na 275,3 milijuna kuna. 

Pročitajte i ovo Tržnica Dolac Freedom House Hrvatska je slobodna zemlja, ali nas muči korupcija, diskriminacija, krajnje desne skupine... Ilustracija Izbori su sve bliže Političke stranke objavile financije: Nekima je baš dobro išlo

Prihodi od prodaje u prvom su polugodištu prema istom lanjskom razdoblju povećani za 21,1 posto, na 6,6 milijarde kuna. 

Prodaja i ostali prihodi ostvareni u segmentu proizvodnje hrane i distribucije čine 25,05 posto ukupnih prihoda od prodaje i u prvom su polugodištu ove godine povećani za 31,69 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje te iznose 1,66 milijardi kuna. 

Ukupne obveze Agrokora na kraju lipnja iznosile su 8,5 milijardi kuna i povećane su u odnosu na kraj prošle godine kada su iznosile 8,17 milijardi kuna. Pritom su ukupne dugoročne obveze smanjene za 9,5 posto, na 2,5 milijardi kuna, dok su kratkoročne obveze povećane za 11,3 posto, na 5,99 milijardi kuna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene