Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vlada pomaže brodarima i brodograditeljima. Gotovo tristo milijuna kuna jednim premijerskim potpisom za izgradnju pet novih brodova.


Pet novih brodova, garantiran posao za slijedeće dvije godine. Manje brige oko budućnosti škvera. Radnici su zadovoljni. Naime, svako brodogradilište pri početku gradnje broda država mora kreditirati desecima milijuna kuna.

Vezani članci Mario Aunedi Medek Suvlasnik tvrtke koja je radila stranicu koronavirus.hr: ''Ideju smo predstavili u Vladi, oni su rekli da to treba i pitali možemo li. Rekli smo da možda možemo" Vili Beroš U Ministarstvu potvrdili da su pod povećalom USKOK-a zbog stranice koronavirus.hr. Zaposlili tvrtku bez javnog natječaja i objasnili: "Imali su zakupljenu domenu"

Potpisivanje se obavljalo pod budnim okom hrvatskoga premijera koji se pri dolasku pozdravio s radnicima, no nije im se obratio. 'Mi nismo htjeli držati dolje političke govore jer smatramo da to nije u redu, ali sam ja iznimno dirnut dočekom radnika 3. maja, jer to što su nam priredili zaista vidi se da su zahvalni', rekao je Sanader.

Do ovoga posla, vrijednog 215 milijuna dolara došlo je zahvaljujući Vladinoj subvenciji brodarima od 240 milijuna kuna. U ova krizna vremena današnji ugovori dobar su znak za riječki škver.