Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Prosvjed radnika T-HT-a u Bonnu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šezdesetak povjerenika Republičkog sindikata radnika Hrvatske prosvjedovalo je u Bonnu protiv loše socijalne politike Deutsche Telekoma prema radnicima T-HT-a, priopćio je sindikat.

Naš bunt protiv 'kolonijalističkog' pristupa velike globalne kompanije održan je pred očima nekoliko stotina radnika DT-a koji su to pratili s odobravanjem jer je loša poslovna politika DT-a dovela i njih do granice socijalne izdržljivosti, kaže se u priopćenju.

Pročitajte i ovo Željko Stipić Predstavili peticiju Dio nastavničkih sindikata Fuchsu nezadovoljno poručio: "Sada mu je prilika pokazati da je naš ministar" Sindikati - 3 "Poruka Vlade je da im nismo važni" U ponoć istječe rok! Učiteljica Gordana o koeficijentima: "Radim 42 godine, a u mirovinu ću otići kao najslabije plaćena među svim državnim i javnim službama"

Prosvjedovalo se zbog kontinuiranog smanjivanja radnih i socijalnih prava dijela radnika T-HT-a - 90 posto radnika danas ima za 30 posto realno niža primanja u odnosu na 2002. godinu, a dvjestotinjak zaposlenih s tzv. menadžerskim plaćama imaju mjesečna primanja i do 45.000 eura.

Osim toga, po nalogu većinskog vlasnika DT-a, u T-HT-u je smanjen broj zaposlenih za više od 5000 radnika.

Radnici T-HT-a lani su ostvarili pozamašnu dobit vlasnicima kompanije, no od te dobiti, bez obzira na svoje zalaganje, neće dobiti ništa, upozorava sindikat.

Nakon dvosatnog prosvjeda, Uprava DT-a nije primila prosvjednike na razgovor i time još jednom pokazala da naše radnike smatra radnicima druge kategorije, prema kojima se može odnositi kao prema radnicima iz kolonija, ocjenjuje sindikat.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene