Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Šezdesetak povjerenika Republičkog sindikata radnika Hrvatske prosvjedovalo je u Bonnu protiv loše socijalne politike Deutsche Telekoma prema radnicima T-HT-a, priopćio je sindikat.


Naš bunt protiv 'kolonijalističkog' pristupa velike globalne kompanije održan je pred očima nekoliko stotina radnika DT-a koji su to pratili s odobravanjem jer je loša poslovna politika DT-a dovela i njih do granice socijalne izdržljivosti, kaže se u priopćenju.

Vezani članci Liječnici, ilustracija - 2 Nepravda u borbi protiv korone: "Oni koji su se javili raditi na COVID odjele kažnjeni manjom plaćom" Slika nije dostupna Prosvjed sindikata zbog pada plaća u T-HT-u

Prosvjedovalo se zbog kontinuiranog smanjivanja radnih i socijalnih prava dijela radnika T-HT-a - 90 posto radnika danas ima za 30 posto realno niža primanja u odnosu na 2002. godinu, a dvjestotinjak zaposlenih s tzv. menadžerskim plaćama imaju mjesečna primanja i do 45.000 eura.

Osim toga, po nalogu većinskog vlasnika DT-a, u T-HT-u je smanjen broj zaposlenih za više od 5000 radnika.

Radnici T-HT-a lani su ostvarili pozamašnu dobit vlasnicima kompanije, no od te dobiti, bez obzira na svoje zalaganje, neće dobiti ništa, upozorava sindikat.

Nakon dvosatnog prosvjeda, Uprava DT-a nije primila prosvjednike na razgovor i time još jednom pokazala da naše radnike smatra radnicima druge kategorije, prema kojima se može odnositi kao prema radnicima iz kolonija, ocjenjuje sindikat.