Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hrvatsko izaslanstvo na sastanku Svjetske banke i MMF-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatsko izaslanstvo, u kojem su državni tajnik ministarstva financija Ante Žigman, pomoćnik ministra financija Zdravko Marić, te zamjenik guvernera Hrvatske narodne banke Boris Vujčić i izvršni direktor Michael Faulend, sudjeluje u subotu i nedjelju u glavnom gradu Moldavije Kišinjevu na redovnom sastanku Nizozemske konstituence Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda, priopćilo je u nedjelju Ministarstvo financija.

Nizozemska konstituenca obuhvaća 13 zemalja: Armeniju, Bosnu i Hercegovinu, Bugarsku, Cipar, Gruziju, Hrvatsku, Izrael, Makedoniju, Moldaviju, Nizozemsku, Rumunjsku, Ukrajinu i Crnu Goru (od 12. veljače 2007. godine), dodaje se u priopćenju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Upozorava MMF Sukob u Gazi mogao bi utjecati na gospodarstvo: "Postoji mogućnost viših cijena nafte i plina" Slika nije dostupna Štedimo li dovoljno? Izaslanstvo MMF-a u Hrvatskoj

Sastanak je otvorio Vasile Tarlev, predsjednik moldavske vlade, a predsjedavao mu je nizozemski ministar financija Wouter Bos.

Glavne teme sastanka bile su trenutni događaji u Svjetskoj banci i Međunarodnom monetarnom fondu, poboljšanje konkurentnosti, izazovi koji predstoje zemljama pri provedbi strukturnih reformi povezanih sa socijalnim interesima, javno privatno partnerstvo i fiskalni rizici, dostupnost financijskih usluga - uloga vlada, te izazovi monetarne politike u okruženju rasta kapitala, stoji u priopćenju.

Hrvatsko izaslanstvo je aktivno sudjelovala u raspravama te održalo niz bilateralnih susreta sa predstavnicima Svjetske banke, Međunarodnog monetarnog fonda i predstavnicima članica Nizozemske konstituence, dodaje se u priopćenju Ministarstva financija.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene