Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

60-godišnji Ratomir Mile Torbica zapalio je teško bolesnu i gotovo nepokretnu 60-godišnju suprugu Mariju. Obitelj Torbica vratila se iz Srbije 2002. i žive od socijalne pomoći i sitne poljoprivrede.


"U tri sata u noći me probudila vika i zapomaganje. Otac je polio majku benzinom i zapalio je. Bio sam izvan sebe. Polio sam majku vodom i pokrio je dekom. Nisam znao što da radim. Još se bojim oca. Zvao sam Hitnu, a otac je otišao spavati. Policija je došla tek ujutro", opisao je 31-godišnji Dragan Torbica tragediju koja se dogodila njegovoj obitelji u Plavnom kraj Knina. 

Vezani članci Torbica (Foto: Screenshot/YouTube) Mladenka bacila skupu torbicu umjesto buketa i izazvala kaos Slika nije dostupna Zapalio se autobus na obilaznici prema Crikvenici: Cesta je zatvorena, a vatrogasci su na terenu

Prema riječima sina Dragana i susjeda, Mile nije devet dana ništa jeo i stalno je bio pijan. Te noći nije ni išao spavati. Došao je u svoju sobu nakon pijančevanja, a žena mu je prigovarala zašto tako živi. 

"Otac je i inače bio problematičan, stalno nas je maltretirao. Sve je počelo 1991. kad je ubijen moj brat Velimir. Ubili su ga na pazaru u Novom Sadu i oteli mu novac. Od tada moj otac pije", rekao je Dragan, koji se nada da će otac ostati u zatvoru do suđenja i da se neće vraćati kući prije nego izdrži zatvorsku kaznu. 

Majka Marija je bolovala od raka dojke, nedavno je operirana, a doživjela je i moždani udar, zbog čega je bila prikovana uz postelju i mogla se kretati samo uz pomoć štaka. Sada joj je opečeno 80 posto tijela i prevezena je u splitsku bolnicu Križine, gdje se bore za njezin život.