Smiljana Srnec stigla na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo (Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL)
Smiljana Srnec stigla na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo (Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL)

Županijski sud u Varaždinu odbio je žalbu Smiljane Srnec te je time istražno rješenje protiv nje u slučaju ubojstva mlađe sestre postalo pravomoćno.


Istražna sutkinja varaždinskog Županijskog suda odbila je žalbu Smiljane Srnec (45), optužene za ubojstvo mlađe sestre Jasmine Dominić (23) 2000. godine i skrivanje njezina tijela u zamrzivaču obiteljske kuće u Palovcu, za izdvajanje službenih zabilješki o obavijesnim razgovorima kao nezakonitih dokaza te na rješenje o provođenju istrage protiv nje.

Vezani članci Smiljani Srnec uručili su optužnicu (Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL) - 4 Otkriveni stravični detalji ubojstva koje je zgrozilo Hrvatsku: Izudarala ju je na spavanju i ugurala u škrinju, ali je počinila kobnu pogrešku Smiljana Srnec stigla na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo (Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL) "Ubila sam je. Zatukla!": Odvjetnik žene osumnjičene za ubojstvo sestre ima plan kako ju spasiti

Istraga protiv Smiljane Srnec ovom je odlukom suda postala pravomoćna, što znači da će Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu sad moći početi s ispitivanjem svjedoka, počevši s najbližim članovima njezine obitelji.

Kad su u pitanju službene zabilješke s obavijesnih razgovora, iako one doista ne mogu biti upotrebljene kao dokaz, sud je odlučio da one za sada ostanu u spisu te će biti izdvojene nakon eventualnoga podizanja optužnice.

Podsjetimo, Smiljana Srnec uhićena je 16. veljače pod sumnjom na ubojstvo svoje mlađe sestre Jasmine Dominić. Srnec se sumnjiči da je 2000. godine ubila sestru te njezino tijelo sakrila u zamrzivač obiteljske kuće u Palovcu, gdje je u veljači ove godine ono i pronađeno nakon svih godina.

Srnec se na službenom ispitivanju u tužiteljstvu i policiji branila šutnjom.