Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nakon pokušaja ubojstva

Za bjeguncem se još uvijek traga! Reporter Dnevnika Nove TV doznaje detalje policijske potrage u Trogiru

Aktualno Galerija Pucnjava u Trogiru, ilustracija - 1 Pucnjava u Trogiru, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Pucnjava u Trogiru, ilustracija - 2 Pucnjava u Trogiru, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Pucnjava u Trogiru, ilustracija - 3 Pucnjava u Trogiru, ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr Pucnjava u Trogiru, ilustracija - 4 Pucnjava u Trogiru, ilustracija - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Mario Jurič, reporter Dnevnika Nove TV Galerija 1/5 >>
Duge cijevi i dalje su na ulicama Trogira i Čiova. Traži se bjegunac koji je hladnokrvno pucao u mladića, u četvrtak usred dana. Nekadašnji policajac otprije je poznat svojim kolegama i to zbog nasilja u obitelji. Mještani danas govore da je napadač godinu dana prijetio propucanom mladiću. Detalje saznaje reporter Dnevnika Nove TV Mario Jurič.

Duge cijevi na ulicama našeg turističkog bisera Trogira. Kolone automobila čekale su u redu na otoku Čiovu. Svaki se provjerava.

Traje potraga za bjeguncem koji je jučer pucao u mladića usred bijela dana.

"Jadni ljudi koji su u autu i ako moraju negdje stići. Ja ne moramo, ali mi je žao", rekla je Dinka iz Trogira.

Policija moli građane za pomoć. "Ukoliko su vidjeli vozila koja smo jučer naveli u našem priopćenju, posebno BMW X5 crne boje registarskih oznaka ST8124K. Ukoliko ste ga vidjeli, odmah nazovite policiju - nemojte se približavati ni osobi ni vozilu", kazala je glasnogovornica splitsko-dalmatinske policije Antonela Lolić.

Policijska opsada traje još od jučer. Na pitanje reportera Dnevnika Nove TV zašto se u četvrtak nije krenulo s blokiranjem Čiova i provjeravanjem svakog vozila, Lolić je odgovorila da policija zna svoj posao. 

"Znamo kako u ovakvim slučajevima trebamo postupati. Jučer ste vidjeli koliki je bio intenzitet i što radimo. Ne možemo ulaziti u detalje i vama objašnjavati, bez obzira što u ovom trenutku možda postoji vaš osobni interes i interes javnosti", dodala je glasnogovornica. 

Pročitajte i ovo Neredi u Francuskoj - 1 Napeta situacija FOTO/VIDEO Kaos u Francuskoj: Na ulicama 45 tisuća policajaca, obustavljen autobusni i tramvajski promet, otkazani koncerti

Bivši policajac zasad im je neuhvatljiv. U siječnju su mu oduzeli jedan pištolj nakon dojave da je u kući prijetio dvjema ženskim osobama. Jednu je i fizički napao te ispalio hitac u zid.

Ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica komentirao je da nema detaljne informacije. "Mislim, na sudu je zapravo u konkretnom slučaju da donosi odluke, tako da je i na njima da komentiraju sva postupanja", dodao je.

"Ja se osjećam nesigurno jer i ja mogu biti žrtva ako se nađem u nekakvom takvom okruženju, zar ne?", pitala je Dušanka.

Prijetnje su, tvrde oni koji ih poznaju, trajale dugo.

"Već zadnjih godinu dana, ja bih rekla", kazala je sugovornica, a na pitanje je li prijavljivao rekla je "ne znam". 

Teško ozlijeđeni mladić je na intezivnoj u splitskoj bolnici.

Pročitajte i ovo Ivan Malenica nakon prosvjeda Štrajkaši traže ostavku Malenice, a on im je poručio: "Tražimo racionalan pristup"

Još se traga za bjeguncem

S najnovijim informacijama javio se reporter Mario Jurič u Dnevniku Nove TV. Kazao je da bjegunac nije pronađen, a da policija uvjerava kako je intenzivna potraga u tijeku. 

"U ovim trenucima nema vidljivih znakova neke veće opsade u Trogiru, kao ni dugih cijevi.

Upravo te duge cijevi kod brojnih Trogirana stvorile su upitnike nad glavama - pitali su se zašto se jučer nisu provjeravala sva vozila i svi motocikli na području Trogira i Čiova, umjesto danas.

Policija kaže kako oni rade svoj posao i znaju zašto to rade. Kod mnogih Trogirana sve ovo izaziva i zabrinutost jer kažu kako im je i neugodno i strah ih je hodati ulicama Trogira dok sve ovo traje, pogotovo jer se ovdje radi o bivšem policajcu kojeg sada traže njegovi kolege, a koje on vješto izbjegava", zaključio je reporter.

"Dosje sumnjivca postoji i u policiji i u sudu i ovo se veže uz obiteljsko nasilje. On je proveo određeno vrijeme u istražnom zatvoru iz kojeg je izašao, a određene su i mjere opreza koje se vežu uz njegovu obitelj.

Činjenica je da ni jedan sud, ni policija nisu ugasili njegovu želju za osvetom niti za rješavanjem problema. Ministar pravosuđa lopticu odgovornosti prebacuje na sud koji određuje kaznu i mjere opreza.

Ovom je slučaju trebalo posvetiti puno više pažnje u samom začetku - pa i strože kazniti sumnjivca. Za njim se još uvijek traga, iako nema vidljivih policijskih snaga, dok je ozlijeđeni mladić još uvijek na jedinici intenzivnog liječenja u splitskoj bolnici", izvjestio je reporter Mario Jurič.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene