Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog napada na trojicu mladića u Vukovaru uhićena su petorica osumnjičenih, među kojima je i gradski vijećnik


Vukovarska policija za Badnjak je objavila kako su zbog napada na trojicu 18-godišnjih mladića prijavljena petorica Vukovaraca. Radi se o incidentu do kojeg je došlo 13. studenog 2021. godine u dvorištu ugostiteljskog objekta u Ivankovu, kada su osumnjičeni pretukli trojicu 18-godišnjaka i pobjegli s mjesta događaja.

Među uhićenima je i gradski vijećnik Hrvatskih suverenista Nemanja Savanović, koji se, zbog zadržavanja u policiji nije pojavio na sjednici. Kako vladajući na čelu s gradonačelnikom Ivanom Penavom zbog toga nisu imali kvorum, sjednica je prekinuta, a ubrzo su se oglasili i iz stranke.

"Slijedom okolnosti Nemanja Savanović je bio priveden na ispitivanje vezano za fizički sukob koji se dogodio u Ivankovu u noći s 13. na 14. studenoga 2021. godine zbog činjenice što je automobil koji je dao na korištenje prepoznat u blizini navedenog incidenta. Nakon ispitivanja, vezano za predmetni postupak, evidentno je da vijećnik Nemanja Savanović ni na koji način nije sudjelovao u incidentu, no unatoč tome zadržan je i onemogućen mu je dolazak na sjednicu Gradskog vijeća", naveli su u priopćenju Suverenisti te o osudili nasilničko ponašanje.

Od nadležnih očekuju da utvrde sudionike događaja.

Tučnjava, ilustracija Petorica mladića napala trojicu 18-godišnjaka. Određena im i zabrana približavanja

Slika nije dostupna Kaznene prijave protiv sudionika tučnjave

"Iako je zadržavanje Nemanje Savanovića u skladu sa zakonom, postavlja se pitanje zašto se čak 40 dana od navedenog incidenta čekalo s ispitivanjem? Zbog čega je vijećnik Savanović, unatoč tome što nije bio sudionik incidenta zadržan više od 30 sati u pritvoru? Je li to bilo klasično ispitivanje ili je politički motivirano? Je li netko htio promijeniti odnos snaga u gradskom vijeću, a time i volju birača na izborima? Žalimo zbog ove slučajnosti koja je onemogućila normalan rad Gradskog vijeća Grada Vukovara i očekujemo nesmetan nastavak sjednice, te donošenje važnih odluka u interesu svih građana grada Vukovara“, stoji u priopćenju kojega potpisuje predsjednik vukovarskih Hrvatskih suverenista Filip Sušac.

 U vukovarskoj policiji nisu htjeli komentirati navode Suverenista.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju