Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TEŠKO UBOJSTVO

Predsjednik riječkog suda iznio detalje istrage ubojstva: "Sa suprugom je planirao dalek put"

Predsjednik riječkog Županijskoga suda Veljko Miškulin u utorak poslije podne novinarima je priopćio detalje istražnog ročišta u kojem je osumnjičenom za teško ubojstvo žene određen istražni zatvor.

Na prijedlog zamjenice Županijskoga državnog odvjetnika u Rijeci, u utorak je osumnjičenik za teško ubojstvo žene priveden sutkinji istrage, uz prijedlog za određivanje istražnog zatvora po sve četiri točke. Potvrdio je to i predsjednik riječkoga Županijskoga suda Veljko Miškulin.

"Nakon ispitivanja koje je trajalo oko sat vremena, sutkinja je prihvatila sve razloge Županijskog državnog odvjetništva i odredila istražni zatvor protiv osumnjičenika. Kao što sam rekao, on je optužen za teško kazneno djelo, jedno od najtežih kaznenih djela u našem KZ-u - teško ubojstvo. Iz tih razloga je određena i točka 4, a što se vrlo rijetko određuje, jer je kazneno djelo izvršeno na sablažnjiv način, usred bijela dana, na javnom mjestu. Već je prethodno i nekoliko puta prekršajno prijavljivan, pa je prihvaćena i opasnost od ponavljanja" izjavio je u utorak nakon završetka istražnog ročišta predsjednik Županijskoga suda u Rijeci, Veljko Miškulin.

Prema navodima predsjednika suda, 36-godišnji osumnjičenik za teško ubojstvo žene u centru Rijeke, sa suprugom je planirao dalek put, a odmah nakon izvršenja kaznenog djela napustio je mjesto događaja, zbog čega je opravdan razlog da postoji opasnost od bijega. U postupku će biti saslušani i očevici stravičnog zločina, kazao je predsjednik Županijskoga suda u Rijeci, obrazlažući stavke temeljem kojih je osumnjičenome određeno jednomjesečno zadržavanje u istražnom zatvoru. Jedna od njih je, naime, i opasnost od utjecaja na svjedoke.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Jake mjere osiguranja Stravičan zločin u kafiću: Osumnjičenom istražni zatvor, terete ga za teško ubojstvo. Prisutne na sudu šokirao zahvalom

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zločin u Rijeci Drama na ispitivanju: Osumnjičeni za ubojstvo urlao, pokušao se otrgnuti i pobjeći kroz prozor. Policajci ga jedva svladali

Osumnjičeni je u utorak nakon istražnog ročišta pod policijskom i pravosudnom pratnjom prepraćen u riječki zatvor. Miškulin je dodao i kako je bilo problema kod lišavanja slobode osumnjičenoga. Na ročištu, kako je kazao na pitanje novinara, nije bilo ekscesa.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene