Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jake mjere osiguranja

Stravičan zločin u kafiću: Osumnjičenom istražni zatvor, terete ga za teško ubojstvo. Prisutne na sudu šokirao zahvalom

Osumnjičenog za brutalno ubojstvo u Rijeci interventna policija morala je pratiti na ispitivanje, a dodatnu pomoć pri svladavanju trebali su nakon što su ga vodili iz zgrade.

*  muškarac (36) sumnjiči se da je ubio ženu u kafiću u Rijeci

Pročitajte i ovo Hitna pomoć Jedna osoba privedena Strava u Slavoniji: U centru grada pronađeno tijelo, sumnja se na ubojstvo Petero mrtvih u Oklahomi Zajednica tuguje Petero pronađeno mrtvo u kući, među njima i dvoje djece: Ubijeni su, a policija je pronašla ključan trag

* nakon što je gradom bježao gol, policija ga je uhvatila

* danas mu je određen istražni zatvor

Tijek događaja pratite ovdje.

19:30 Doc. prim. dr. sc. Nadica Buzina, pročelnica Zavoda za forenzičku psihijatriju "Dr. Vlado Jukić" u Vrapču, za Dnevnik Nove TV u utorak je pojasnila da se najčešće takvi užasni oblici nasilnog ponašanja povezuju s psihijatrijskim pacijentima, makar to u biti ne mora biti tako.

"Pravi duševni bolesnici su rijetko kada agresivni, znači manje su agresivni od nekakve opće populacije", naglasila je dr. sc. Buzina.

16:30 Predsjednik riječkog Županijskoga suda Veljko Miškulin potvrdio je da je osumnjičenome određen jednomjesečni istražni zatvor po sve 4 zakonske stavke. Nakon ročišta osumnjičeni je prepraćen u riječki zatvor.

14:19 Osumnjičenom je određen istražni zatvor. Krunski dokaz navodno će biti snimka nadzorne kamere. Nakon što se na ispitivanju u DORH-u pokušao otrgnuti policajcima, na Županijski sud stigao je pod još jačim mjerama osiguranja, s više interventnih policajaca oko sebe i čvršće vezan.  

Istražno ročište održano je u velikoj sudnici. Pored interventnih policajaca, bilo je i troje pravosudnih, kojih je bilo i u hodniku, piše Novi list. Osumnjičeni je bio miran, a pri izlasku iz sudnice navodno je zahvalio svima. 

Zamjenica ŽDO-a Tea Radovani nakon ispitivanja osumnjičenog u DORH-u jutros je rekla da će tužiteljstvo tražiti pritvor, a muškarca će teretiti za teško ubojstvo.

"Zbog izuzetno brutalnog načina počinjenja djela njegovo je postupanje okvalificirano kao kazneno djelo teškog ubojstva iz članka 111. stavak 1. točka 1. Kaznenog zakona. Sucu istrage Županijskoga suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanje istražnoga zatvora zbog opasnosti od bijega, opasnosti od ponavljanja kaznenoga djela, opasnosti utjecaja na svjedoke, kao i zbog izuzetno teških okolnosti djela", pojasnila je Radovani.

12:59 Osumnjičeni je doveden na sud na kojem će se odlučivati o istražnom zatvoru.

12:30 U Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u Rijeci završena je obdukcija ubijene žene (67). Kako piše Novi list, u pitanju su bile osobito teške ozljede glave, smrt je nastupila tijekom ozljeđivanja.

9:53 Na samom ispitivanju kod zamjenice Županijske državne odvjetnice osumnjičeni je navodno divljao, a na rubu incidenta je bilo i kad su ga policajci izvodili iz zgrade.

Više o tome ovdje.

8:40 Pod pratnjom interventne policije osumnjičeni za stravično ubojstvo žene usred Rijeke priveden je jutros na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo.

Bio je vezan, a dok su ga privodili, nije govorio. Nakon što je priveden, stigao je i njegov branitelj.

Kako piše Novi list, policija nije dopustila branitelju da pristupi okrivljeniku dok je bio u njihovim prostorijama, pa ostaje nepoznanicom je li išta rekao u svoju obranu.

Još se ne zna hoće li se braniti šutnjom ili će aktivno iznositi obranu. Kasnije bi trebao i na Županijski sud, na kojem će se odlučivati o istražnom zatvoru.

Muškarac (36) je osumnjičen da je u nedjelju u pol bijela dana u kafiću u centru Rijeke nasmrt istukao ženu

Sinoć se pojavila snimka nadzornih kamera iz kafića na kojoj se vidi brutalan zločin.  

"Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da se 36-godišnjak 6. veljače u jednom od ugostiteljskih objekata na Pavlinskom trgu u Rijeci najprije verbalno sukobio s 67-godišnjom hrvatskom državljankom, a potom je fizički napao te joj zadao više udaraca u predjelu glave i tijela i potom pobjegao. Dolaskom na mjesto događaja djelatnici hitne medicinske pomoći poduzeli su mjere iz svoje nadležnost, nakon čega je konstatirana smrt ženske osobe", objavila je jučer policija. 

Potom su dobili dojavu o muškarcu koji gol trči centrom Rijeke.

"U nastavku intenzivnog traganja za osobom koja je pobjegla s Pavlinskog trga, utvrđeno je da postoji poveznica između ova dva događaja te je osumnjičeni 36-godišnjak uhićen oko 18 sati i priveden na kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena sumnja u počinjenje navedenog kaznenog djela", dodali. 

Nad tijelom žene danas će se obaviti obdukcija. 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene