Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pritvorenik Okružnog zatvora u Rijeci pokušao se ubiti prošlog tjedna, ali je spriječen nakon što su drugi pritvorenici pozvali čuvare, potvrdio je glasnogovornik Županijskoga suda u Rijeci Zoran Sršen.


Neslužbeno se doznaje da je riječ o 49-godišnjem Branku Rogiću, poznatom po nadimku Legija, optuženom za dva slučaja podvođenja maloljetnica između 2005. i 2007. u Rijeci. Glavna rasprava koja se protiv njega vodi na Županijskome sudu u Rijeci, pred sudskim vijećem kojim predsjeda sutkinja Đurđa Jovanić, počela je krajem 2007., a zatvorena je za javnost.

Vezani članci Depresija, ilustracija Zašto nitko nije pomogao mladoj pedagoginji? Institucije prebacuju odgovornost, liječnica pere ruke: "Pacijentica je još bila u postupku odabira liječnika" Slika nije dostupna STRAVA NA INTERNETU Nećete vjerovati u kakvoj bizarnosti je sudjelovalo 200 ljudi

Rogić se pokušao objesiti u ćeliji u noći 11. ožujka. Pošto su pritvorenici i pravosudni policajci spriječili Rogića u pokušaju samoubojstva, na njegovu tijelu nisu pronađeni tragovi ozljeda. Po preporuci zatvorske liječnice, prevezen je u bolnicu za osobe lišene slobode u Zagrebu.