Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na što trebate paziti

Pijan divljao na romobilu po Crikvenici: Slupao se i dobio lakše ozljede, a onda mu policija još i napisala masnu kaznu

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Budući da su osobna prijevozna sredstva, posebice električni romobili sve prisutniji u prometu, policija vozače ovih vozila podsjeća i upozorava na obvezu pridržavanja zakonskih odredbi kojima je regulirano njihovo sigurno sudjelovanje u prometu.

Muškarac je prekršajno prijavljen zbog počinjenja više prometnih prekršaja te je nadležnom općinskom sudu predloženo izricanje novčane kazne u ukupnom iznosu od 4800 kuna.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nije se vidjela Žena u Dalmaciji iscrtala zebru na cesti, dobila je kaznu Ilustracija Bolje izbjeći Ako izgubite karticu za autocestu, u velikom ste problemu: Pogledajte zašto ih treba dobro čuvati

Spomenuti 22-godišnjak je nešto poslije ponoći 5. rujna u Crikvenici upravljao osobnim prijevoznim sredstvom – električnim romobilom, bez zaštitne kacige te pod utjecajem alkohola od 1,60 g/kg.

Uz to, nije se kretao nogostupom već kolnikom, a zbog neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad romobilom te pao, uslijed čega je lakše ozlijeđen.

Vozači se trebaju kretati biciklističkim stazama i nogostupom, a ukoliko ne postoje mogu se koristiti na dionicama županijskih, lokalnih i nerazvrstanih cesta na kojima je brzina ograničena na 50 km ili manje i gdje je to dopušteno postavljenim prometnim znakom, i to krećući se što bliže desnom rubu kolnika.

Svi vozači osobnih prijevoznih sredstava dužni su nositi zaštitnu kacigu za vrijeme vožnje.

Ne smiju upravljati vozilom koristeći slušalice na ili u oba uha, čime se umanjuje mogućnost reagiranja i sigurnog upravljanja vozilom.

Ne smije se voziti više od jedne osobe. U noći ili u vrijeme smanjene vidljivosti trebaju koristiti reflektirajući prsluk, reflektirajuću odjeću ili drugu reflektirajuću oznaku.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene