Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Županijski sud u Osijeku nepravomoćno je okrivljenika Jakoba Špernogu osudio na 30 godina zatvora zbog dvostrukog ubojstva i pokušaja ubojstva u Belišću krajem prošle godine.


Za dvostruko ubojstvo i pokušaj ubojstva u prosincu prošle godine u Belišću, osječki Županijski sud danas je okrivljenika Jakoba Špernogu (58) iz Starih Mikanovaca nepravomoćno osudio na 30 godina zatvora.

Vezani članci Sudijski princ Mohammed bin Salman (Foto: AFP) Izvješće američke obavještajne agencije: Saudijski princ odobrio likvidaciju novinara Jamala Khashoggija Ilustracija (Pixsell, Stringer) Iritirao ga njezin plač: Monstruozni očuh djevojčicu (2) pretukao do smrti, osuđen na 40 godina

Okrivljenika se teretilo da je 23. prosinca 2012. u Belišću, u namjeri da usmrti svoju bivšu suprugu Jasminu Mišković Špernoga (34) te njezinog brata i sestru Miloša (47) i Danicu Ognjenović (45), ispalio u njih više hitaca iz svog pištolja.

>> Ubojici iz Belišća određen jednomjesečni pritvor

Od ispaljenih hitaca Miloš i Danica Ognjenović su na mjestu preminuli, dok je okrivljenikova supruga Jasmina Mišković Špernoga zadobila teške tjelesne ozljede.

Sudsko vijeće ocijenilo je kako su dokaznim postupkom potvrđeni navodi iz optužnice te nije prihvatilo okrivljenikovu obranu da je pištolj ponio kako bi se obranio od Ognjenovića.

Sudac Krunoslav Barkić naglasio je kako je sud pri odmjeravanju kazne u obzir uzeo i okolnost da je okrivljenik, usmrtivši dvoje ljudi i teško ranivši bivšu suprugu, pokazao bešćutnost i neosjetljivost, koji se nikako ne mogu opravdati. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook