Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Udruga navijača ističe da je policija trebala uz pomoć video nadzora izdvojiti krivca s bakljom.


Udruga navijača Dinama održala je novinsku konferenciju na kojoj su iznijeli svoju stranu priče o brutalnom sukobu navijača i policije. Iako su odmah na početku osudili nasilje i rekli da se zalažu za sankcioniranje svih navijača koji su bili nasilni ali su istaknuli da je policija bila iznimno brutalna. Bad Blue Boysi su istaknuli da je ključni problem što je policija upala zbog jedne baklje dok na stadionu postoji najsuvremeniji video nadzor pomoću kojega se lako može uočiti krivce i poslije ih izdvojiti i privesti poslije utakmice, kao što je uvijek to bilo uobičajeno. Uvjereni su da je zapaljena baklja na istočnoj tribini, koja je potaknula policijsku akciju, nije nikoga ugrožavala pa čak ni izazvala prekid utakmice.

Vezani članci Provjereno: Navijačka groznica - 1 Neki ga već nazivaju najboljim trenerom svih vremena: "Mislio sam da je to mjesto rezervirano za neke druge face" Navijački neredi u Bruxellesu - 1 FOTO/VIDEO Navijački sukobi nakon poraza Maroka: Poginuo dječak, stotine privedenih

>> VIDEO: Kome je bilo u interesu da zbog jedne baklje krene makljaža?

>> 'Strože mjere neće ništa promijeniti jer se niti ove ne primjenjuju'

>> Uhićena trojica osumnjičenih za napad na istočnoj tribini

'Zaštitari Sokol Marića su na poluvremenu izvukli s tribina navijača, a interventni policajci su ga pretukli ispod istočne tribine. To je izazvalo bunt navijača na sjeveru', rekao je Marko Domazet iz Udruge navijača Dinama. Dodao je da udruga žali zbog policajca koji je na tribinama teško ozlijeđen u eksploziji tzv. topovskog udara. 'Niti jedna baklja nije vrijedna nečijeg zdravlja', kazao je Domazet.


>> VIDEO: Nastavljaju se neredi na engleskim stadionima

>> Policija: Možemo samo raspravljati je li represija trebala biti veća

Najgorim primjerom prekoračenja policijskih ovlasti BBB-ovci smatraju slučaj ranjavanja navijača koji je tek nakon dva sata 'krvarenja i maltretiranja u policijskoj postaji odveden u bolnicu'. Također na izlazu sa sjeverne tribine svi su bez obzira jesu li sudjelovali u neredima bili zatvoreni i pretučeni u policijskom okruženju, tvrde navijači.

Zbog toga traže da se istraži je li policija prekomjerno upotrijebila silu, kao i da se kvalitetnije primjenjuje postojeći Zakon o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima kako bi huligani bili odvojeni od normalnih navijača. BBB-ovci pozivaju sve koji su doživjeli neugodnosti od policije da ih kontaktiraju kako bi dogovorili daljnje korake, budući im se do danas javilo više od pedeset 'običnih' građana koji su nakon utakmice brutalno pretučeni i to mogu potkrijepiti medicinskom dokumentacijom.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju