Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predao se i vođa radikalne frakcije

Uhićena trojica osumnjičenih za napad na policajce

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na istočnoj tribini je počeo sukob navijača i policije koji je završio krvavim epilogom.

Privedena su trojica napadača osumnjičenih za napad na istočnoj tribini gdje je počeo sukob navijača s policijom u poluvremenu nedjeljnog derbija, potvrđeno nam je u zagrebačkoj policiji. Jedan od trojice privedenih sam se predao.

>> 'Strože mjere neće ništa promijeniti, jer se niti ove ne primjenjuju'

>> VIDEO: Kome je bilo u interesu da zbog jedne baklje krene makljaža

Riječ je o 35-godišnjaku i dvojici 22-godišnjaka koji su privedeni zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo napada na službenu osobu. Policija u priopćenju iznosi da su osumnjičeni, ničim izazvani, oko 21 sat na maksimirskom stadionu za vrijeme odigravanja utakmice Dinamo – Hajduk, dok su policijski službenici pružali intervenciju zbog paljenja pirotehničkih sredstava, čašama, stolcima i bakljama gađali policajca. S namjerom da udare policijske službenike prema njima su rukama i nogama mahali, a uz to su ih vrijeđali i prijetili im. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih je podnijeta kaznena prijava te su odvedeni u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.

Policija je najavila da će do kraja dana na svojoj internetskoj stranici objaviti fotografiju osobe koju se sumnjiči da je bacila 'topovski udar' zbog kojega je policajac ostao bez oka.

Predao se i i napadač na policijski automobil

Glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec potvrdio je da se zagrebačkoj policiji sam prijavio i jedan od osumnjičenih za napad na automobil s četvoricom policajaca u civilu, pri čemu je hicem iz policijskog pištolja teško ranjen 29-godišnji napadač. Borovec nije želio otkriti o kome je riječ, no mediji javljaju da se radi o jednom od vođa najradikalnije frakcije Bad Blue Boysa kojeg se sumnjiči da je bio vođa napada na tzv. Servisnoj cesti.

Prema policijskom izvješću, tamo su osmorica muškaraca bocama gađali policijski automobil, otvorili vrata vozila i nasrnuli na policajce. S namjerom da spriječi napad jedan od policajaca izvadio je pištolj, repetirao ga i uperio prema gore kako bi ispalio hitac u zrak. No, tada ga je, tvrdi policija, jedan od napadača udario po ruci, pri čemu je došlo do nehotičnog opaljenja i teškog ranjavanja tog napadača.

>> VIDEO: Nastavljaju se neredi na engleskim stadionima

>> Policija: Možemo samo raspravljati je li represija trebala biti veća

Tko je zakazao u slučaju hrvatskih 'navijača'?

  • Društvo
  • Obitelj
  • Škola
  • Svi pomalo

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene