Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Krivotvorio kovanicu od 2 eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
34-godišnjak iz Lopara na otoku Rabu krivotvorio je kovanicu od dva eura, izvijestila je danas karlovačka policija.

Neuobičajenu krivotvorinu Loparanin je 14. ožujka pokušao staviti u optjecaj u karlovačkoj poslovnici Zagrebačke banke, ali je službenicima kovanica bila sumnjiva pa su obavijestili policiju. 

Pročitajte i ovo HNB izdanje prigodnu kovanicu - 4 Limitirano izdanje Stvaraju se gužve pred Hrvatskom narodnom bankom: Doznajemo o čemu je riječ Dva eura, Ilustracija Pogledajte dizajn Izlazi prigodna kovanica od dva eura: Požurite po svoj primjerak, evo gdje ga nabaviti i koliko košta

Centar za kriminalističko vještačenje Ravnateljstva policije
potvrdio je karlovačkoj policiji da je kovanica krivotvorena te da je riječ o "osrednjem tipu krivotvorine".

Stoga će Loparanin zbog lažne kovanice od dva eura kazneno odgovarati za krivotvorenje novca, a prijeti mu od jedne do deset godina zatvora.

Vještaci su također izvijestili karlovačku policiju da su potvrdili i drugi primjer krivotvorine i to u slučaju novčanice od 200 eura, za koju se ne zna tko ju je stavio u optjecaj. Ona je zaprimljena 14. ožujka u Karlovačkoj banci, a naknadno je uočeno da je krivotvorina. Vještaci Centra za za kriminalističko vještačenje utvrdili su da je u ovom slučaju riječ o "vrlo dobrom tipu krivotvorine".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene