Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POLICIJA OBJAVILA DETALJE

Krivotvorili dokumente pa se na poznatom hrvatskom otoku domogli nekretnina vrijednih 7,5 milijuna kuna

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Zbog sumnje da su trojica muškaraca počinial kaznena djela povezavši se u zločinačko udruženje te izvela prijevaru krivotvoreći isprave, policija je provela kriminalističko istraživanje.

Zadarski i paški policajci s kolegama iz zagrebačke kriminalističke policije proveli su kriminalističko istraživanje zbog sumnje da su osumnjičeni 71-godišnjak, 65-godišnjak i 53-godišnjak počinili kaznena djela Počinjenje kaznenog djela u sastavu zločinačkog udruženja u vezi kaznenih djela Prijevara i Krivotvorenja isprave.

Sumnjiči ih se da su se s ciljem stjecanja imovinske koristi tijekom 2019. povezali u zajedničko djelovanje te sastavili i sudjelovali u sastavljanju nevjerodostojnih ugovora i ovjera javnih bilježnika o kupoprodaji nekretnina (zemljišnih parcela) na području Paga, u vrijednosti od oko 7,5 milijuna kuna.

Potom su nevjerodostojnu dokumentaciju predali nadležnom zemljišnoknjižnom odjelu te je u veljači 2021. prenesen upis vlasništva navedenih nekretnina s preminule vlasnice na osumnjičenog 71-godišnjaka koji se koristio nevjerodostojnom osobnom iskaznicom na ime nepostojećeg stranog državljanina.

Pročitajte i ovo Ilustracija - 1 NA MARGINI Prevarantima su omiljena meta, a i društvo ih gleda kao teret: ''Oni su generacija koja još vjeruje institucijama, a masovno nasjedaju i najbližim rođacima''
Pročitajte i ovo Ilustracija TEŠKE ZLOUPORABE Lovcima na nekretnine posebna meta je jedna skupina građana: Potpisuju opasne ugovore, a mnogi od njih pravdu nikada ne dočekaju

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv dvojice osumnjičenika koji se od ranije nalaze u zatvoru radi izdržavanja kazne zatvora, te jednog osumnjičenika koji se od ranije nalazi u istražnom zatvoru, podnesena je kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK), izvijestila je zadarska policija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene