Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ulovljen prevarant

Direktor lažirao ugovore vrijedne više od sto milijuna eura: Prao novac pa sve prebacio na svoju tvrtku u inozemstvu

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Podneseno je posebno izvješće državnom odvjetništvu protiv muškarca zbog sumnje u prevaru u gospodarskom poslovanju, krivotvorenje službene ili poslovne isprave i pranje novca protiv osumnjičenika je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu

Policija je završila kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom. Sumnja se da je počinio niz kaznena djela. Iz policije navode da se radi o prevari u gospodarskom poslovanju, krivotvorenju službene ili poslovne isprave i pranju novca.

Sumnja se da je osumnjičeni direktor trgovačkog društva, s područja Koprivničko-križevačke županije, 2019. godine s ciljem stjecanja znatne protupravne imovinske koristi za to trgovačko društvo prevario stranog državljanina - vlasnika drugog trgovačkog društva u inozemstvu, priopćila je PU koprivničko-križevačka.

Uz njega, prevario je i suvlasnika trgovačkog društva s područja Koprivničko-križevačke županije. Organizirao je lažno potpisivanje ugovora pa stranog vlasnika prevario o poslovnom događaju kojim je njihovo zajedničko trgovačko društvo ugovorilo posao u vrijednosti od 117.000.000 eura.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NE NASJEDAJTE! Lažni broker i financijski savjetnik prevarili građane za pola milijuna kuna: Policija objavila upozorenje

Pročitajte i ovo Ilustracija Podli trik Ostala bez 100 tisuća kuna: Lažni kirurg "operira" Slavonijom, na meti su mu gospođe

Sumnja se i da je osumnjičeni prevario suvlasnika zajedničkog trgovačkog društva vezano za sufinanciranje ugovorenog posla sredstvima iz europskih fondova.

Suvlasnik je sa svog trgovačkog društva uplatio na račun njihovog zajedničkog trgovačkog društva novčani iznos od 4.300.000 eura, čime je oštećeno njegovo trgovačko društvo u inozemstvu.

Također, sumnja se da je osumnjičeni 2020. godine uplaćeni novčani iznos, znajući da se radi o imovini stečenoj kaznenim djelom te u cilju prikrivanja, novac dalje prebacio na račun svog drugog trgovačkog društva u inozemstvu, a sve u namjeri da novčanu transakciju, prevarom u gospodarskom poslovanju neistinito prikaže osnovanom.

Protiv osumnjičenika je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene