Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images

Podneseno je posebno izvješće državnom odvjetništvu protiv muškarca zbog sumnje u prevaru u gospodarskom poslovanju, krivotvorenje službene ili poslovne isprave i pranje novca protiv osumnjičenika je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu


Policija je završila kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom. Sumnja se da je počinio niz kaznena djela. Iz policije navode da se radi o prevari u gospodarskom poslovanju, krivotvorenju službene ili poslovne isprave i pranju novca.

Sumnja se da je osumnjičeni direktor trgovačkog društva, s područja Koprivničko-križevačke županije, 2019. godine s ciljem stjecanja znatne protupravne imovinske koristi za to trgovačko društvo prevario stranog državljanina - vlasnika drugog trgovačkog društva u inozemstvu, priopćila je PU koprivničko-križevačka.

Uz njega, prevario je i suvlasnika trgovačkog društva s područja Koprivničko-križevačke županije. Organizirao je lažno potpisivanje ugovora pa stranog vlasnika prevario o poslovnom događaju kojim je njihovo zajedničko trgovačko društvo ugovorilo posao u vrijednosti od 117.000.000 eura.

Novčanik, kriptovalute Lažni broker i financijski savjetnik prevarili građane za pola milijuna kuna: Policija objavila upozorenje

Ilustracija Ostala bez 100 tisuća kuna: Lažni kirurg "operira" Slavonijom, na meti su mu gospođe

Sumnja se i da je osumnjičeni prevario suvlasnika zajedničkog trgovačkog društva vezano za sufinanciranje ugovorenog posla sredstvima iz europskih fondova.

Suvlasnik je sa svog trgovačkog društva uplatio na račun njihovog zajedničkog trgovačkog društva novčani iznos od 4.300.000 eura, čime je oštećeno njegovo trgovačko društvo u inozemstvu.

Također, sumnja se da je osumnjičeni 2020. godine uplaćeni novčani iznos, znajući da se radi o imovini stečenoj kaznenim djelom te u cilju prikrivanja, novac dalje prebacio na račun svog drugog trgovačkog društva u inozemstvu, a sve u namjeri da novčanu transakciju, prevarom u gospodarskom poslovanju neistinito prikaže osnovanom.

Protiv osumnjičenika je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju