Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napad na dječaka

Gradonačelnik Dugog Sela o slučaju koji je šokirao: "Puno toga ne može ići u javnost, ja uvijek krivim samo roditelje"

Aktualno Galerija +0 Ilustracija Galerija 1/1 >>
Gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian na konferenciji za medije govorio je o napadu na dječaka ispred osnovne škole.

"Moje dijete je moglo biti pokojno! Tri huligana su ga iscipelarila udarcima nogom u glavu dok je sjedio na stepenicama ispred škole a još njih nekoliko je držalo stražu, promatralo i snimalo mobitelima!" Riječi koje je u subotu navečer napisao otac pretučenog dječaka iz Dugog Sela šokirale su javnost.

Njegova sina ispred OŠ Ivan Benković pretuklo je nekoliko maloljetnika. Nakon objave javili su se i drugi roditelji koji tvrde da problem vršnjačkog nasilja u Dugom Selu postoji već neko vrijeme.  

O svemu se danas oglasio i gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian.

"Teško mi je i tužno bilo u nedjelju dopisivati se s ocem. I ja sam to proživio. Svi smo to proživjeli koji smo imali, kako bismo rekli, normalnu djecu", počeo je.

"Tužan sam što se to događa. Sporadično, ali se događa. Ali kada se počne događati češće, javnost se digne. Javnost se mora dignuti. Moraju znati što rade institucije. U ovom, kao i prošlom, institucije su odradile svoj posao po zakonu. Puno toga ne može ići u javnost zbog kaznenog postupka. Ali i u slučaju u kolovozu i u ovom svi su promptno reagirali", rekao je.

"Tužno je to što skupina mladića i njihovih roditelja ne znaju što rade. Tužno je što neki roditelji nisu odgojitelji, nego slučajni prolaznici. Kad se ovako nešto događa, ja uvijek krivim samo roditelje. Mi smo društvo u cjelini kakvo jesmo, ali roditelji su ti koji moraju paziti na svoju djecu do 18. godine. To je njihova obaveza", kaže gradonačelnik.

"Ne znam tko su napadači"

Pozvao je društvo da pazi na sve svoje članove, pa i mlade. Pozvao je i civilne udruge da se više počnu baviti mladima, odnosima u društvu, da se smire tenzije, da smire maloljetnike koji su, kako se izrazio, maskirani krenuli u boj.

"Kukavice", dodao je gradonačelnik.

"Ja namjerno nisam ništa pisao po društvenim mrežama jer u zadnje vrijeme to dovodi do samo još većih frustracija. Čekao sam relevantne informacije", rekao je i dodao da je Dugo Selo siguran grad.

No, priznao je kako u gradu postoji problem. Pozvao je roditelje, ako primijete problematično ponašanje kod svoje djece, da potraže pomoć.  

Pročitajte i ovo Darko Roviš, socijalni pedagog Vršnjačko nasilje u školama Jesu li djeca doista sve agresivnija prema vršnjacima? "Podaci su alarmantni, mi smo društvo koje tolerira nasilje"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna STOP NASILJU NAD ŽENAMA ''Mislila sam da ću se spasiti samo ako me ubije, ali prijateljica mi je dala besplatni broj 0800 55 44''

"Nemojte odustati od svog djeteta. Ovdje su očito odustali od svog djeteta. Oni su snimali taj događaj. Zašto? Da budu popularni. I ovo tu im daje na popularnosti. Na nama je da im pomognemo. Ja ih ne osuđujem. Na nama je da im pomognemo", dodao je gradonačelnik. Prisjetio se kako je, kad je njegovo dijete prije 20-ak godina napadnuto, odmah išao kod psihologa. 

Kazao je kako ne zna tko su napadači.

"Ja ne znam. Ja bih volio znati. Ponudio bih se da razgovaram s njima. Volio bih da se ti roditelji sami jave", kazao je gradonačelnik.

Priznao je kako u gradu nema dovoljno policajaca. Kaže da bi volio da postoje kvartovski policajci, ali da je to sustavni problem.

"Apeliram na MUP i državu da poboljšaju uvjete rada policajcima", rekao je. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene