Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vršnjačko nasilje

Pretučeni dječak iz Dugog Sela ima frakturu čeljusti? Njegov otac: "Bolje je to primio nego njegova majka i ja. On nas tješi"

Otac dječaka koji je pretučen ispred Osnovne škole Ivan Benković u Dugom Selu, za DNEVNIK.hr je rekao da su ozljede njegova sina u prvi tren u bolnici procijenjene kao lakše. No, navodi da su pretrage u tijeku, a da liječnici sumnjaju na frakturu obje strane čeljusti.

"Trojica maskiranih huligana nogom su u glavu izudarala mog sina, koji je u subotu u večernjim satima sjedio na stepenicama u blizini Osnovne škole Ivan Benković u Dugom Selu", napisao je otac dječaka na Facebooku i time progovorio o vršnjačkom nasilju, za koje tvrdi da nije ni prvo ni jedino u tom mjestu.

Za DNEVNIK.hr je u ponedjeljak rekao kako je u prvi tren izgledalo da se radi o lakšim ozljedama, no kaže i da liječnici sumnjaju da se ipak radi o težim ozljedama.

"Izgledalo je da je ok, no sve se pretvorilo u teže ozljede. Liječnici sumnjaju da ima frakturu obje strane čeljusti. Trenutačno je s majkom na Rebru, na pretragama", kazao je.

Na naš upit kako se njegov sin osjeća sada, nakon ružnog događaja, kaže: "Pun mu je kufer svega, osjeća se nesigurno u ovom gradu i glupo."

"Mislim da je on to sve što se dogodilo bolje primio nego njegova majka i ja, on nas tješi i govori da će biti sve dobro", dodaje.

O tome zna li tko je pretukao njegova sina, kaže kako se najvjerojatnije radi o tinejdžerima u dobi od 14 do 16 godina koje njegov sin ne poznaje niti ih je mogao prepoznati jer su bili maskirani.

Pročitajte i ovo Vršnjačko nasilje, ilustracija Drugi slučaj Vršnjačko nasilje u medulinskoj školi: Jedan učenik zatražio je liječničku pomoć

Pročitajte i ovo Vrtićka djeca - 2 TUŽNA SVAKODNEVNICA Nasilje u školama: ''Čak i kada prijave odraslima što se događa, razumijevanje izostaje, a njihova patnja nastavlja se u tišini''

No, postoje videosnimke za koje se nada da će rasvijetliti cijeli slučaj.

U kontaktu s drugim roditeljima

Otac pretučenog dječaka kaže i da je u kontaktu s drugim roditeljima koji su mu se javili i koji imaju sličan ili identičan problem. Navodi da ih je jako puno.

"Vidio sam koliko je ljudi sa sličnim i istim problemima i da se takve stvari ponavljaju, a bilo je i procesuiranih događaja. No, ta djeca i dalje hodaju po cesti i mlate vršnjake. Nije mi jasno zašto institucije ne poduzimaju ništa", rekao je.

"Dva brata nedavno su pretučena u blizini Policijske postaje. I ništa. Treba li neko dijete završiti na groblju da se nešto dogodi?" kazao je.

Navodi i da su u policiju na razgovor pozvani tek danas poslijepodne.

"Djeca ne razumiju što je vršnjačko nasilje"

"Iz brojnih kontakata s tim silnim ljudima sam zaključio da djeca danas ne razumiju što je vršnjačko nasilje. Ono je postalo previše sofisticirano i djeca ga nisu sposobna prepoznati", kazao je.

Pročitajte i ovo Ilustracija - 2 Napadnut u školskom WC-u Stravično nasilje: Grupa maloljetnika pretukla 11-godišnjaka, udarali ga i po trbuhu - "Bio sam šokiran razmjerima ovog događaja"

"To su i slučajevi kad te netko svakodnevno 'žica' dvije ili tri kune, brani otići na WC, proći negdje, šalje neprimjerene poruke na društvenim mrežama... Tu je puno nijansi koje djeci nisu razumljive", dodao je otac pretučenog dječaka.

"Zato je potrebna edukacija, kako djeci tako i roditeljima. Roditelji ne razgovaraju s djecom jer djeca ne prepoznaju problem. Škole ne rade svoj posao, imaju svoje kurikulume koje rade mjesec dana i poslije nikog nije briga, a problem postoji", kazao je.

Navodi da dobiva poruke zahvale drugih roditelja, zbog njih i njihove djece i poručuje svima: "Ja nemam pojma čija su to djeca, ne zanima me tko su im roditelji i čime se oni bave. Moje dijete je nastradalo i ja želim za njega pravdu!"

Pročitajte i ovo Plišani medo ispod kreveta PITANJE BUDUĆNOSTI Nasilje u školama: ''Ne možemo od djece i mladih očekivati da se ponašaju drugačije ako im nismo pokazali kako''

Na naš upit, o slučaju vršnjačkog nasilja oglasila se i policija. Detaljno su opisali što se dogodilo i koliko slučajeva vršnjačkog nasilja su imali posljednjih godina. Više o tome pročitajte >>OVDJE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene