Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zlatna medalja na Sajmu inovacija u Londonu

Diplomskim radom osvojio zlato i krenuo u biznis

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za inovaciju je osvojio zlatnu medalju na sajmu u Londonu, odbio sve ponude za posao koje je dobio nakon sajma i pokrenuo svoj biznis.

Sada mu je, kaže, opet pomalo dosadno, pa već smišlja nove proizvode koji će drugima olakšati život ili rad. Ima samo 27 godina i najmlađi je poduzetnik u zagrebačkom tehnološkom parku.

Pročitajte i ovo Katarina Brajdić - 4 Bolja Hrvatska Katarina ima posuđenu protezu: ''Kad čovjeku zatreba da mu je vratim, morat ću je vratiti'' Bolja Hrvatska 26.02.2024. - 2 Doktorirala s najvišim ocjenama Prva svjetska gramatika romskog jezika djelo je Katarine Katavić: "Jezik je prelijep, htjela sam ga prikazati što bolje mogu"

Stjepan Čajić je mladi diplomirani inženjer sa zagrebačkog FER-a. Nemirnog duha, napravit će sve da mu ne bude dosadno. 'Imao sam dosta viška slobodnog vremena na fakultetu, pa sam to slobodno vrijeme iskoristio da bih napravio nešto novo. Više iz nekog gušta i izazova', kaže Stjepan.

Tako je nastao uređaj koji automatski pomiče kameru na kranu, ali i Stjepanov diplomski rad. Vrijednost ovog proizvoda prepoznali su i na Londonskom sajmu inovacija gdje je osvojio zlato. 'Onda su se pojavile neke firme zainteresirane da dođem raditi za njih. Malo smo pregovarali, ja sam išao tamo par puta, ali sam na kraju odlučio sam nešto započeti', kaže Stjepan.

U poslu mu se pridružio i brat Andrija. 'Bilo je dosta zanimljivo, uzbudljivo. Ide nekim novim putem, ne ide onim, kako bi se reklo, uhodanim, utabanim stazama', kazao je Andrija. Posao ide sjajno. 'Uskoro ćemo ići i u SAD pa ćemo i tamo pronaći strateške partnere', otkrio je Stjepan.

Mama je, kao svaka mama, na početku bila zabrinuta. 'Mama je cijelo vrijeme govorila: Ajde nađi posao, radi i tako, pa što ćeš dati otkaz, budi još malo, pa ovo, pa ono... U biti je na to sve gledala s nekim strahom, ali na kraju je to dobro prihvatila', ispričao je Andrija. S obzirom na to da je ovaj posao sjeo na svoje mjesto, već razmišljaju o nečem novom. 'Nitko od nas nije previše sretan kad se ne bavi razvojem nečeg novog. Tako da planiramo započeti neke potpuno nove proizvode koji nemaju pretjerano veze s ovom industrijom', najavio je mladi poduzetnik.

S nestrpljenjem čekamo medalje i za nove inovacije!

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene