Što je sportski duh, pokazat će vam junaci naše sljedeće priče. Zovu se Mrge i igraju hokej u sanjkama za osobe s invaliditetom.


Klub ima tek nekoliko članova, ali je poseban po tome što je u njemu baš sve besplatno - od dvorane preko trenera do opreme.

Vezani članci Bolja Hrvatska - 1 Slijepi samuraj iz Karlovca majstor je borilačkih vještina i svira četiri instrumenta: "Želim kvalitetan život" Bolja Hrvatska: Tri velika srca Tri velika srca: Ovi su hrvatski umirovljenici drugima darovali milijune kuna - "Mislim da bi moj Dino to odobrio..."

"Sport je zapravo jedan veliki plus za sve osobe s invaliditetom jer im to pomaže prvo u fizičkom pogledu, njihovoj kondiciji", kaže Dino Sokolović, jedan od igrača.

A kondicijaje na razini. Zato danas jure po dvorani. No, prije godinu i pol dana bila je druga priča jer je bilo puno padova.

No, ništa nije teško. Trenira se od dva do tri puta na tjedan. Za sada ih je samo četvero. "Volio bih da nas je više da možemo oformiti nekakvu ekipu", kaže Dino.

"Postoje planovi da se spojimo s reprezentacijom austrije, mi imamo tri četiri člana, oni isto toliko pa bi nastupali kao jedna reprezentacija", ističe Marko Kocijan, trener kluba.

Najsretniji bi bili, kažu, kada bi imali reprezentaciju koja će braniti boje lijepe naše. Uz pomoć donacija, nabavili su skupocjenu opremu. Samo trebaju - igrače.

"Sve je besplatno apsolutno. klub daje sanjke, zaštitnu opremu, dresove i sve što ide uz ovaj sport", ističe trener Kocijan.

I mi smo se okušali na ledu te otkrili da je ravnotežu na ledu teško držati. No, kažu, sve se nauči. Njihova vrata svima su otvorena.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju