Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Tražimo najbolju auto reklamu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Napravili smo kratki pregled auto reklama među kojima tražimo onu najbolju!

Otkad je automobila od tada je i reklama za automobile. Nekih boljih od drugih, nekih ne tako dobrih, neke su nas nasmijale do bola a neke su čak i zabranili zbog politički nekorektnog sadržaja ili bludnih scena. Je li stoga uopće moguće izabrati najbolju auto reklamu?

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Renault oduševio novim Espaceom Slika nije dostupna VW izbacio još jedan Golf – ovog puta kao Alltrack Crossover verziju

Mi smo pokušali izdvojiti nekoliko doista dobrih reklama koje ipak nisu uvredljive niti jednom spolu, nacionalnoj pripadnosti ili religiji a vama prepuštamo da odaberete koja je vama najbolja.

Što je uopće bitno kod dobre reklame za automobile? Za početak, mora privuči našu pažnju i moći je zadržati do kraja reklame, mora biti dosjetljiva, pamtljiva a ne škodi ni dobra glazbena podloga.Takvih reklama dakako ima puno ali mi smo se ipak trudili izdvojiti nekoliko koje su se nama zarezale u pamćenje. Evo tek nekoliko informacija o reklamama koje smo odabrali za vas.

Hondina reklama nazvana ''The Cog'' djelo je marketinške agencije Wieden&Kennedy i na vrlo zanimljiv način pokazuje sve različite dijelove automobila dok u konačnici ne vidimo konačan proizvod. Ova dosjetljiva reklama koja uspijeva zadržati pažnju gledatelja do kraja ujedno je i izuzetno kvalitetno snimljena a možemo samo pogađati koliko je pokušaja trebalo da ova igra dijelova u stilu domino kocaka uspije.

Reklama za Peugeot 206 nazvana ''The Sculptor'' jednostavno nas je bacila sa stolaca od smijeha. Giovanni Porro osmislio je ovu reklamu u kojoj jedan mladi Indijac oduševljen novom 206-icom nemajući novaca da je kupi krene oblikovati svoj Hindustan Ambassador ne bi li izgledao baš poput novog Peugeotovog 206 modela. Njegova taktika i metode više su nego smiješne ali najsmiješniji je njegov izraz lica na kraju. Toplo preporučamo da ovu reklamu nikako ne propustite.

Daleko najosvještenija reklama za automobile je zasigurno ona za Nissan Leaf, reklama ''Polar Bear,'' djelo marketinške agencije TBWA/Chiat/Day. Iskreno se zapitajte, što ne poželite odmah kupiti Nissan Leaf nakon što pogledate ovu reklamu?

FIAT i Mercedes odlučili su se poigrati pomalo seksističkim temama ali krajnji rezultat je ipak duhovit i uspijeva iznenaditi što je uvijek dobro. Kao zadnje među odabranima spomenimo reklame za Citroen C3 i Škodu RS koju su nas oduševile samom idejom i izvedbom produkcije.

Također treba imati na umu da neke od reklama koje su nas nasmijale do suza nisu naručili sami proizvođači automobila. Ponekad si netko da vremena i truda i napravi reklamu koja izgleda vrhunski ali zbog svog politički nekorektnog sadržaja nikada ne bi mogla biti korištena za predstavljanje određenog brenda te stoga svoju slavu stječu na Internetu u potpunoj anonimnosti.

Reklame se na vrlo inteligentan način poigravaju sa stereotipima i kulturološkim normama te ono što je nekome smiješno nekom drugom je izuzetno uvredljivo ili barem nimalo duhovito. Dobra reklama manipulira gledateljem na način da toga uopće nismo svjesni.

Predlažemo da pogledate 7 odabranih auto reklama te da nam kroz komentare i anketu kažete što vi mislite i koja je vama najbolja!
 

1. Citroen

 

2. FIAT

 

3. Honda

 

4. Mercedes-Benz

 

5. Nissan

 

6. Peugeot

 

7. Škoda

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Tražimo najbolju auto reklamu

  • Citroen
  • FIAT
  • Honda
  • Mercedes-Benz
  • Nissan
  • Peugeot
  • Škoda

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene