Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Renault oduševio novim Espaceom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Renault je izbacio prve službene fotografije potpuno novog Espace modela koji ima zakazan javni debi na pariškom auto salonu.

Sve prethodne generacije Espace modela bile su punokrvni MPV modeli, ali s ovom petom generacijom francuski brend cilja na nešto drugačiji pristup. Inspiriran prošlogodišnjim Initiale Paris konceptom koji smo vidjeli u Frankfurtu, Renault novi Espace model opisuje kao ''veliki, elegantni i inovativni crossover,'' želeći naglasiti odmak od tipične MPV forme.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Savjeti stručnjaka Stigle vrućine, evo kako pripremiti automobil da se lakše bori s njima Slika nije dostupna Nacionalna prezentacija [VOZILI SMO] Renault Espace

Moderan oblik, primamljive obline i povećan odmak od tla svakako podsjećaju na crossover modele, a to je značajan odmak od kockastog oblika prethodne, četvrte generacije.

Detalja o novom Espace monovolumenu ima malo u ovom trenutku, ali iz Renaulta kažu da će Espace nuditi u varijanti sa pet i sedam sjedala. Renault ističe da će unutrašnjost nuditi vrlo inteligentne modularne opcije pri čemu je velika pažnja poklonjena i najmanjim detaljima vezano za dizajn ali i kvalitetu izrade.

Prilično je jasno da će novi Espace pokušati ponuditi kombinaciju praktičnosti i modularnosti monovolumena s izgledom a možda i off-road sposobnostima SUV modela. Činjenica da su ta svojstva ujedno upakirana u ovako atraktivan stilski paket još je jedan plus za novi Espace.

Ono što znamo u ovom trenutku jest da se novi Espace temelji na novoj CFM1 arhitekturi Renault-Nissan alijanse dok će ponuda motora vjerojatno uključivati niz manjih i učinkovitih četverocilindričnih benzinskih i dizelskih motora s turbo punjenjem.

Potpuno novi Renault Twingo dolazi sa stražnjim pogonom

Renault Laguna zategnula bore

Od benzinaca možemo očekivati nove TÇE motore sa turbo punjenjem snage 115 i 130 KS dok se kod dizelaša spominju dCi motori od 110 i 130 konjskih snaga. Standardni mjenjač biti će ručni sa 6 brzina dok se u nadoplati očekuje EDC automatski mjenjač s dvostrukom spojkom.

Renault još uvijek nije ponudio nikakve druge detalje, ali biti će zanimljivo vidjeti hoće li Espace dolaziti s pogonom na sva četiri kotača.

Bolji paketi opreme uključivati će LED svjetlosne sklopove na prednjem i stražnjem kraju kao i puno dodataka u unutrašnjosti vozila koji će biti orjentirani prema putnicima u vozilu.

Za kraj, možemo reći da ovaj novi Crossover model izgleda više poput nabrijanog karavana a manje kao dosadan monovolumen,što bi mogla biti prava stvar. Što će sve ponuditi novi Renault Espace moći ćemo vidjeti nakon 2. listopada kad će automobil biti službeno predstavljen na pariškom auto salonu a do tada pogledajte prve fotografije koje smo pripremili za vas!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene