Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najbolja Škoda ikada

Škoda najavila novi Superb

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Škoda je objavila skicu i fotografije testnog prototipa nove generacije modela Superb čije bi se službeno predstavljanje trebalo održati u veljači, dok će ovaj automobil svoj premijerni nastup odraditi na ženevskom auto salonu u ožujku iduće godine.

 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Off-road karavan Škoda radi na Scout izvedbi novog Superba Slika nije dostupna Najbolja Škoda do sada [VIDEO] Škoda i službeno predstavila novi Superb

Koliko se prema skici i fotografijama može zaključiti dizajn novog Superba će biti inspiriran konceptnim modelom VisionC te će ustvari predstavljati daljnji razvoj već prepoznatljivih i od strane tržišta odlično prihvaćenih škodinih obiteljskih linija. Unutrašnjost će također biti temeljito osvježena i bogato opremljena s posebnim naglaskom na sigurnost te infotainement.

"Najbolja Škoda ikada" kako ga nazivaju u ovom češkom proizvođaču će se temeljiti na produženoj izvedbi MQB platforme te će narasti dimenzijama, dok će joj masa biti smanjena za oko 75 kg u odnosu na prethodnika. Podsjetimo, sadašnji je model dimenzija 4833 x 1817 x 1462 mm i ponuda prostora unutar putničke kabine je na zavidnoj razini, a zapremina prtljažnika mu iznosi ogromnih 595 l.

Novitet bi trebao biti još prostraniji naime očekuje se produljenje automobila za oko 20 mm, proširenje od 50 mm, dok bi međuosovinski razmak mogao biti dulji za oko 80 mm. Zapremina prtljažnika će narasti preko 600 l, odnosno oko 1800 l sa spuštenim naslonima stražnjih sjedala.

Tržišna pozicija novog Superba će ostati identična onoj njegovog prethodnika, odnosno radit će se o automobilu iz višeg razreda tzv. srednje klase, a motorizaciju će činiti poznati i cijenjeni pogonski strojevi VW Grupe. Konkretnije, očekuju se 1.4 TSI snage 125 KS, 1.8 TSI snage 260 KS te 1,6 i 2,0 TDI motori snage između 120 i 190 KS. Ovi će motori biti opremljeni sa 6-stupanjskim ručnim te opcijskim DSG mjenjačima, a u ponudi s određenim motorima će se nalaziti i opcijski pogon na sva četiri kotača.

Prve isporuke novog Superba bi trebale uslijediti sredinom iduće godine.

Više o automobilima potražite na AUTONET.HR

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene