Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Više od 10.000 deva iz šest naftnih monarhija zemalja Zaljeva njihovi će vlasnici idući tjedan prijaviti na natjecanje ljepote na kojem će pobjednica biti nagrađena svotom u iznosu od 9,5 milijuna američkih dolara, izvijestili su u nedjelju organizatori.


Natjecanje će se održati u sklopu devetodnevnog festivala tijekom kojega će biti organizirane razne izložbe i glazbene večeri, a počet će u srijedu. Cilj cjelokupnog događaja bit će "očuvanje regionalne baštine", rekao je novinarima voditelj Visokog povjerenstva za pripremu festivala, šeik Mohammad Ben Beti Al-Hamed.

Vezani članci Slika nije dostupna UAE: Kupnja zlata i na bankomatu Slika nije dostupna SAD i dalje biti predvodnik u prevladavanju krize

Ocjene na natjecanju koje će se održati u pustinji u blizini Abu Dhabija davat će članovi žirija čija imena neće biti poznata do samog završetka događaja koji je privukao mnoge vlasnike i uzgajivače deva iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Saudijske Arabije, Qatara, Bahreina, Omana i Kuvajta.

Stanovnici zaljevskih zemalja pasionirani su uzgajivači deva i oduvijek njeguju beduinsku tradiciju u toj pustinjskoj regiji u kojoj je ovaj dugovječni sisavac već odavno vjerni čovjekov pratitelj.