Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dnevni tečaj

UAE: Kupnja zlata i na bankomatu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U bankomat se stavi novac, a izađe zlato. Takav bankomat se odsada nalazi u top hotelu u Abu Dhabiju.

Bankomat u Emirates Palace novac mijenja za zlato po dnevnom tečaju. Zauzvrat se dobiva pločica ili novčić težine do 10 grama i to s jedinstvenim dizajnom. Postavljanje bankomata je bila ideja njemačkog poduzetnika Thomasa Geisslera.

Pročitajte i ovo Ilustracija Novac letio zrakom Prolaznici u šoku gledali kako policajci po cesti skupljaju tisuće novčanica Ilustracija Uhićen je Hrvat u Meksiku završio iza rešetaka: Kamenom razbio staklo banke

'Funkcija bankomata je jednostavna. Stavite unutra novac, ili kasnije ćemo omogućiti kreditne kartice, a van izađe zlato. Garantiramo da se radi o 24-karatnom zlatu. Međunarodni kupci će uvijek moći računati na ažuriran tečaj. Cijene ćemo ažurirati svakih deset sekundi odnosno 22 sata na dan. No, cijena će biti aktualna 10 minuta, tako da kupac može vidjeti tečaj i po njemu kupiti zlato', rekao je Geissler.

On je taj projekt počeo testirati već 2009. godine, javlja Reuters. Prvo postavljanje bankomata u Abu Dhabiju je i prilika za promoviranje Geisslerove marke 'Gold to go'. Odabrao je baš Ujedinjene Arapske Emirate zbog dobre atmosfere i tradicije prodavanja zlata. 'Abu Dabi ima stabilnu politiku, a stalno im se razvija i ekonomija. Poznat je kao grad od zlata', dodao je Geissler.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene