Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliki glazbeni festival

Policija na Ultri imala pune ruke posla: U tri dana zbog droge privedena 352 partijanera, naplaćeno milijun kuna kazni

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitska policija u tri dana Ultre privela je 352 osobe, uglavnom zbog droge.

Tijekom tri dana trajanja festivala privedene su ukupno 352 osobe, od čega 255 stranih i 97 hrvatskih državljana, i to većinom zbog posjedovanja droge. Tijekom trajanja festivala osam je osoba kriminalistički obrađeno zbog sumnje u preprodaju droge.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Veliki glazbeni festival Policija na Ultri ima pune ruke posla: Dosad zbog droge privedena ukupno 231 osoba, zabilježene i krađe Počeo Festival Ultra Europe 2019 (Ivo Cagalj/PIXSELL) VELIKI FESTIVAL Partijaneri (i droga) preplavili Split: Počela Ultra, iz policije objavili koliko je osoba prvog dana  uhićeno zbog narkotika

Policijski službenici pronašli su i oduzeli ukupno 716 komada ecstasyja, 1593,08 grama marihuane, 29 tableta i 30 grama MDMA, 57 grama kokaina, 8,75 grama hašiša i 13,09 grama seeda te 50 grama ketamina. Naplaćene su kazne u ukupnom iznosu od oko milijun kuna.

Povoljno stanje sigurnosti prije, za vrijeme i tijekom trajanja festivala rezultat je višemjesečne pripreme za navedeni događaj, koja se intenzivirala kako se približavao dan održavanja javnog okupljanja, uz angažman većeg broja policijskih službenika, posebice uoči i tijekom trajanja festivala.

Pripreme su trajale više mjeseci

Tijekom pripreme osiguranja održani su radni sastanci s predstavnicima organizatora, Grada Splita, žurnih službi i ostalih subjekata koji su u direktnoj ili indirektnoj vezi s održavanjem festivala i pružanjem usluga posjetiteljima. Pravovremeno je ostvarena suradnja s građanima koji žive u neposrednoj blizini, radi uspostavljanja direktnog kontakta s policijom u slučaju bilo kakve potrebe žurne intervencije.

Svake večeri tijekom trajanja festivala oko 250 policijskih službenika bilo je na terenu u užoj i široj zoni javnog okupljanja te na čitavu području centra grada Splita u cilju osiguranja javnog okupljanja, ali i održavanja povoljnog stanja javnog reda i mira, prevencije prekršaja i kaznenih djela.

S obzirom na blizinu prometnica koje okružuju sportski kompleks Park mladeži, splitska policija bila je maksimalno angažirana u nadzoru prometa, posebno su usmjereni bili na zaštitu svih sudionika u prometu, posebno pješaka, i to u vrijeme dolaska na javno okupljanje i odlaska u ranim jutarnjim satima.

Unatoč intenzivnom pješačkom prometu, posebno u vrijeme dolaska na javno okupljanje i odlaska u ranim jutarnjim satima, nisu zatvarali prometnice, već su policajci na terenu bili maksimalno angažirani i kontrolirali su kretanje velikog broja pješaka i vozila. Prometni policajci bili su angažirani tijekom čitavog dana, a tijekom večeri posebno su bili usmjereni na nadzor intenzivnog pješačkog prometa.

Iz PU splitsko-dalmatinske ističu da su građani, posebno vozači, svojim ponašanjem, prateći smjernice policije vezane za prometovanje dijelom grada u kojemu se održavala Ultra (korištenje alternativnih pravaca, povećan oprez, smanjenje brzine) i slijedeći upute policajaca na terenu, doprinijeli da stanje u prometu u tom dijelu grada bude na zadovoljavajućoj razini i bez većih zastoja.

U trećoj večeri priveden 121 partijaner

Treća večer glazbenog festivala Ultra Europe 2019. završila je privođenjem 121 osobe, uglavnom zbog posjedovanja droge. Iz splitske policije poručuju da je u tijeku kriminalističko istraživanje nad tri osobe vezano za kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

"Prije, za vrijeme i nakon trećeg dana javnog okupljanja na Ultri, održanog na prostoru sportskog kompleksa Parka mladeži u Splitu, nisu zabilježeni značajniji negativni sigurnosni događaji, u smislu narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, ozljeđivanja sudionika javnog okupljanja niti oštećenja imovine", priopćeno je iz PU splitsko-dalmatinske.

Ipak, prijavljeno je deset imovinskih kaznenih djela, uglavnom imovinskog karaktera, i to krađe te jedna teška krađa provaljivanjem.

Podsjetimo, prvog dana Ultre privedeno je 119, a drugog 112 osoba, većinom zbog posjedovanja droge.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene