Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliki glazbeni festival

Policija na Ultri ima pune ruke posla: Dosad zbog droge privedena ukupno 231 osoba, zabilježene i krađe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Druga večer splitske Ultre završila je privođenjem 112 osoba zbog droge, javlja policija.

Splitska policija je prije, za vrijeme i nakon drugog dana javnog okupljanja "Ultra Europe 2019", održanog na prostoru sportskog kompleksa Parka mladeži u Splitu, privela ukupno 112 osoba.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća na Jadranskoj magistrali Obavljen očevid FOTO Teška prometna nesreća na Jadranskoj magistrali, policija traži svjedoke Slika nije dostupna Teška prometna nesreća Autom sletjeli s ceste kod Imotskog: Jedna osoba poginula, četiri ozlijeđene

Privedeni su hrvatski i strani državljani, većinom zbog posjedovanja droge. U tijeku je kriminalističko istraživanje nad tri osobe vezano uz kazneno djelo preprodaje droge.

Iz policije navode da ni drugog dana festivala nisu zabilježeni značajniji negativni sigurnosni događaji, u smislu narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, ozljeđivanja sudionika javnog okupljanja, niti oštećenja imovine. Prijavljeno je osam imovinskih kaznenih djela, uglavnom krađa.

Tijekom druge večeri Ultra Europe festivala, liječnici Hitne medicinske pomoći u subotu navečer imali su osam intervencija, no, četiri poziva pokazala su se lažnima tako da je sinoć bilo najmanje intervencija u proteklih sedam godina koliko se ta manifestacija održava u Splitu.

"Ovo je zaista minimum minimuma za sve ove godine. Od četiri osobe koje smo odvezli u bolnicu dvije su završile na pedijatriji, no ne radi se o djeci već o mlađim punoljetnicima koji imaju 17,5 godina, jedna osoba je zbog srčanog problema na internom odjelu, a jedna zbog promjene ponašanja na odjelu psihijatrije. Unutar stadiona odradili smo 200 pregleda, ali to su doslovno bile minorne stvari, pregledi koji traju minutu ili dvije", rekao je za Hinu liječnik Miho Sušić.

Splitski vatrogasci, njih 18 sa četiri vozila, dalje dežuraju na stadionu i oko njega.

Podsjetimo, prvog dana Ultre, u petak, privedeno je 119 osoba zbog droge. Liječnici Hitne medicinske pomoći imali su 19 intervencija, a za vatrogasce u prvoj noći festivala nije bilo posla.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene