Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ROĐENDANSKI POKLON

Posebni trenuci u tri minute: Pogledajte kako je Darijo Brzoja obilježio rođendan Dnevnika Nove TV

Prije 17 godina, točnije 10. listopada 2005. godine Marija Miholjek i Petar Pereža prvi su put pozdravili gledatelje Dnevnika Nove TV. Vremensku prognozu tada je prezentirao Darijo Brzoja, koji je ovaj rođendan odlučio obilježiti prigodnim video, koji je oduševio njegove kolege ali i pratitelje na društvenim mrežama.

Darijo Brzoja videom je obilježio i preseljenje redakcije u novi studio.

"Video je nastao spontano, prvo iz ideje da zabilježim par trenutaka s proba, pa onda nekoliko trenutaka posljednji dan u starom studiju, pa onda prvi dan u novom, taj novi početak. I onda kad sam počeo slagati materijal u cjelinu, bilo je toliko posebnih trenutaka, da se rodila ideja i da ugradim komadić svih onih koji mi se nađu na putu", kazao je Brzoja.

Odlučio je da video bude gotov za rođendan Dnevniku i kao poklon i uspomenu "svim tim divnim ljudima koji godinama stvaraju naš program i često srce ostavljaju na terenu".

"Novinarski posao je iznimno stresan, brz, ponekad se ne stignemo ni pozdraviti. Htio sam uhvatiti trenutak sreće na svakome s idejom da će nas svi ti osmijesi na hrpi uvijek podsjećati da smo ljudi koji se žele na kraju dana nasmijati, biti sretni, dati doprinos društvu i stvarati bolji svijet za sve", naglašava meteorolog Dnevnika Nove TV.

Darijo Brzoja član je informativnog programa od njegovih samih početaka, 2005. godine, gdje je razvio prepoznatljiv stil i uz redovitu vremensku prognozu, na zanimljiv i atraktivan način pojašnjava neobične klimatske fenomene.

Svog prvog Dnevnika, kaže, i danas se jako dobro sjeća.

"Tek sad iz ove perspektive vidim koliko je hrabrosti trebalo za izabrati mladu ekipu u svojim dvadesetima da odvozi prvi Dnevnik Nove TV. Sad znam to je vizualno, prezentacijski i sadržajno vjerojatno najveći skok koji je informativnu program na ovim prostorima doživio u desetljećima postojanja televizije. Takvi povijesni trenutci se ne zaboravljaju. Mislim da smo svojim marljivim radom, kao i činjenicom da smo još uvijek tu, jači no ikad, povjerenje tog prvog trenutka i opravdali", poručio je.

Pročitajte i ovo Izgradnja novog studija - 2 NOVI TERMIN VIDEO Pogledajte kako se gradio najmoderniji studio u zemlji: Novo ruho Dnevnika Nove TV

Pročitajte i ovo Marija Miholjek i Saša Kopljar NOVI IZAZOVI VIDEO/FOTO Dnevnik Nove TV posljednji put u starom izdanju: Od danas novi studio i novi termin od 19 sati!

"Nikad neću zaboraviti prvo razmicanje kamera i prvi kadar, Mariju i Petra kako pozdravljaju gledatelje. Bili smo u jednoj od sad već starih prostorija u pozadini, skriveni iza studija, natiskani oko velikog ekrana. Sve je utihnulo. Onaj osjećaj, kad vam se odsijeku noge. To je taj osjećaj. Točno tako je bilo. 17 godina kasnije, ostalo je povijest. Mnogi dragi ljudi, sastanci, rastanci, puno divnih prijateljstava, pa i neki dosta teški i bolni trenutci, ali puno više onih lijepih, slatkih, nasmijanih… zagrljaji, vjenčanja, promocije, knjige, dokumentarci, tulumi, rođendani. Jedan cijeli život u tih 17 godina", prisjetio se Darijo.

 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene