Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NOVI IZAZOVI

VIDEO/FOTO Dnevnik Nove TV posljednji put u starom izdanju: Od danas novi studio i novi termin od 19 sati!

Aktualno Galerija Marija Miholjek i Saša Kopljar Marija Miholjek i Saša Kopljar Foto: DNEVNIK.hr Romina Knežić i Petar Pereža Romina Knežić i Petar Pereža Foto: DNEVNIK.hr Marija Miholjek i Saša Kopljar Marija Miholjek i Saša Kopljar Foto: DNEVNIK.hr Tomislav Pantalon i Marjia Miholjek Tomislav Pantalon i Marjia Miholjek Foto: DNEVNIK.hr +2 Studio Dnevnika Nove TV Galerija 1/7 >>
Dnevnik Nove TV posljednji put je išao iz starog studija. Od nedjelje 2. listopada kreće u novom studiju i novoj redakciji te novom terminu - u 19 sati. No, prije toga reporterka Dnevnika Nove TV Srna Bijuk prisjetila se uz pomoć kolega i kolegica svega što je Dnevnik Nove TV u starom studiju i staroj redakciji stvarao posljednjih 17 godina.

Prije točno 17 godina u studiju Nove TV prvi su sjedili Marija Miholjek i Petar Pereža, a u uhu voditeljima realizator Tomislav Pantalon.

''Moj Šime, dan po dan i prođe 17 godina'', prisjetila se Miholjek, a Pantalon dodao: ''Nije baš zgodno spominjati godine, ali što je - tu je. Proletjelo je.''

Poplave, požari, potresi... od tada do danas voditelji i reporteri Dnevnika Nove TV iz tog prvog studija vodili su građane Hrvatske kroz sve važne događaje i trenutke u novijoj hrvatskoj povijesti.

''Ovo je bio naš dom 17 godina, pokretali smo trendove''

''Koliko je vijesti pročitano, koliko ljudskih sudbina ispričano, prepričano, koliko je tu stresa bilo, koliko veselja, pa i suza, smijeha, nije čudo što smo nostalgični'', zaključio je voditelj Dnevnika Nove TV Saša Kopljar, a njegov mladi kolega, Dino Goleš, voditelj Dnevnika Nove TV, istaknuo je: ''Falit će mi ova stara redakcija, stari studio, ipak je to prvi u koji smo sjeli voditi Dnevnik i pamtit će se zauvijek''.

Kako je studio izgledao u početku, možete pogledati u prilogu reporterke Dnevnika Nove TV Srne Bijuk, a prije sedam godina transformiran je u najmoderniji studio na ovim prostorima.

''Ovo je bio naš dom 17 godina, pokretali smo trendove. Međutim, sretan sam što odlazimo u novi prostor i što ćemo gledateljima dati posve novu dimenziju televizije i news programa'', naglasio je Branimir Felger, urednik Dnevnika Nove TV, a meteorolog Dnevnika Nove TV Darijo Brzoja istaknuo je da će ''i vremenska prognoza imati novu tehnologiju, nove načine prezentiranja kao što smo to uvijek donosili''.

''Zapravo smo ovdje odrasli...''

Kroz ovaj stari prostor prošle su generacije novinara i novinarki, a svi oni nose puno sjećanja i emocija te se vesele i promjeni.

''Zapravo smo ovdje odrasli, puno priča je ovdje nastalo, puno emocija je u ovoj televiziji među ljudima, puno smijeha, puno suza'', istaknula je reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Pezo Moskaljov, a njezina kolegica Martina Bolšec Oblak dodala je: ''Mi svi znamo međusobno kako je čije dijete, je li se netko s nekim posvađao. Često smo se tu znali počastiti kad je nečiji rođendan''.

''Jako se veselim, mislim da je svaka promjena dobra i što bi rekli mi mlad - bit će top'', poručila je reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Vištica.

Baš kao i reporter Dnevnika Nove TV Hrvoje Krešić: ''Mislim da ima strašan potencijal, da ćemo se igrati jako puno.

Jer kao i do sada Dnevnik Nove TV nastavlja pratiti najvažnije događaje iz cijele zemlje, ali i svijeta pa reporter vanjske politike Danijel Vrbota napominje: ''Iza mene je bezbroj kilometara - i prehodanih, a bome dobar dio i pretrčanih''.

U ovom starom prostoru pomicao je Dnevnik Nove TV granice i u svijetu sporta, prenosio spektakle, pratio nogometnu reprezentaciju, a urednik sportske redakcije Nove TV Stipe Sladoljev kaže: ''Ono nešto novo bude u pravilu dobro tako da sam ja siguran da će nam biti još bolje, još ljepše, kao što u pravilu i bude''.

Redakcijom Dnevnika Nove TV kročili su najbolji

Za novi prostor spremni su i snimatelji, montažeri, grafičari i svi oni iza kamere Dnevnika Nove TV.

''Ljudi znaju koja sreća vas obuzme kad napustite Remetinec – eto, mi sutra napuštamo Remetinec. Zauvijek, vidjet ćemo se samo u prolazu'', kazao je snimatelj Nove TV Milan Vuksan, a producent Damjan Španjol je istaknuo: ''Kad imamo one izborne noći, kad je sve puno, cijela firma je tu, kad smo svi tu i onda nakon toga se nađemo na našoj terasi, to je baš ono što se pamti''.

I ljudi, kako kaže organizatorica Danijela Toplek Pemper: ''Dragi ljudi''. Oni su ono što i nju najviše veže za redakciju.

Jer redakcijom Dnevnika Nove TV kročili su najbolji. Mislav Bago koji nas je učio pravom novinarstvu, bio je zaštitno lice izbornih emisija, a niti jednog sugovornika nije ostavio ravnodušnim. Kao ni sjajna reporterka, brzog uma, s pitanjima koja pogađaju srž - Tatjana Krajač, a u ovom studiju prognozu je čitao i legendarni Milan Sijerković.

''Bilo je sreće, rada, tuge, ali jedno je sigurno'', zaključila je Miholjek, ''puno uspomena nosimo sa sobom'' – u novi studio, novu redakciju, a drage gledatelje Dnevnik Nove TV čeka u novom terminu - od nedjelje 2. listopada u 19 sati.

Od nedjelje, 2. listopada Dnevnik Nove TV možete pratiti od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene