Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na ekstreman način zabavljaju se Rusi. Njihove ručno izrađene leteće strojeve u stvarno svakakvim oblicima došle su vidjeti tisuće ljudi.


Puno kreativnosti, malo ludosti i volje trebalo je za još jedan, već tradicionalan, 'Leteći dan'. 41 ručno napravljeno vozilo, a samo jedan cilj - odletjeti što dalje nakon što ih tim od 5 ljudi izgura u rijeku. Rijetkima je to pošlo za rukom.

Vezani članci Koronavirus u Moskvi, ilustracija Problemi s delta varijantom: Dva najveća grada im bilježe rekordan broj umrlih Rekordne temperature u Moskvi - 1 Toplinski val zahvatio i Moskvu: Ovako visoke temperature nisu zabilježene 120 godina

'Kad 41 ekipa leti s mladim, veselim i kreativnim članovima i nađe se zajedno na jednom igralištu to samo može izazvati veliku dozu pozitivne energije! Svi živimo za ovo!', kaže član ekipe Lenjin, Dimitrij. Dobra glazba i sjajna zabava za tisuće okupljenih na obali rijeke u Moskvi.

Ocjenjivale su se tri kategorije - duljina letenja, kreativnost i performans. Vozila je bilo svih vrsta, od letećeg vafla, poznatih likova komunističkih vođa, do seks bombi, no većina je uništena pri padu. Pobjedniku je uspjelo odletjeti čak 19 metara, i srušiti rekord od prijašnjih godina. 'Leteći dani' održavaju se svake godine u 70 zemalja i privlače milijune gledatelja.