Obavijesti Video Pretražite Navigacija
prizor za pamćenje

BORBA ZA ŽIVOT Pogledajte epsku bitku dviju nemani iz dubina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srećom, ove dvije otrovne životinje ne dolaze do Jadrana i voljeli bismo da tako ostane.

Beau Greaves, australski avanturist iz Queenslanda, imao je nedavno priliku uživo promatrati gadan dvoboj, bitku na život ili smrt između kamene ribe i morske zmije.

Pročitajte i ovo Muškarac je stao pred napadača u Sydneyju Poznat policiji Napadač iz Sydneyja imao mentalnih problema, u trgovačkom centru ubio pet žena i zaštitara Ilustracija prijenos bolesti Zapanjujuće istraživanje razbilo mitove o prijenosu virusa, proučili su 12 milijuna uzoraka

Prizor je pritom zabilježio kamerom, pa prije nego što ga pogledate, dopustite da vam kažemo poneku riječ o obje životinje.

Kamena riba jedna je od najotrovnijih riba na svijetu, te je njezin neurotoksin u stanju ubiti čovjeka ukoliko se ne pođe liječniku po protuotrov.

Osim što je smrtonosan, njezin je ubod ujedno i vrlo bolan, pa se na plažama diljem Australije može pronaći ostavljen ocat jer žrtvi ublažava muke.

Srećom, u Jadranu je nema, a ljudi obično stradaju tako što joj nehotice nagaze na leđnu peraju. Zanimljivo, osim u plićaku, moguće ju je pronaći čak i na plažama jer može ostati izvan vode do 24 sata. 

Što se, pak, morskih zmija tiče, žive u tropskim vodama Indijskoga i Tihoga oceana, a gotovo polovica svih vrsta (za sada ih poznajemo 62 i sve su vrste otrovne, op.a.) se nalazi u obalnim vodama Australije. 

Dobra vijest kaže da do danas nisu usmrtile puno ljudi, ali se svejedno uvijek savjetuje oprez.

 

got lucky to come across this wile diving! sea snake eating a stone fish!

Posted by Beau Greaves on Sunday, March 20, 2016

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene