Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nove linije, koje su označavale put do drevnog sajma, barem su 300 godina starije od najstarijih Nazca linija u Peruu.


Novootkrivene kamene linije u Peruu starije su od tamošnjih poznatih Nazca linija. Istraživači tvrde da su ove linije obilježavale put do drevnog sajma, piše Live Science. 

Vezani članci Slika nije dostupna ARHEOLOŠKI 'SVETI GRAL' Iznenađujuće otkriće pod zemljom Slika nije dostupna TAJNE DREVNOG CARSTVA Otkrivene 'tegle' s ljudskim tijelima stare 2.800 godina

Nazca linije potječu još iz razdoblja Paracasa. Riječ je o nizu crteža na tlu, odnosno geoglifa u obliku majmuna, ptica i drugih životinja. Ime su dobile po narodu Nazca koji je živio na prostoru na kojem se nalaze. Većina linija datira iz razdoblja između 200 godine prije Krrsta do 500 godine. Najranije su nastale i 500 godina prije Krista.

Arheolozi uvjereni: Ovo je jedna od prvih slika Isusa!

Nove linije barem su 300 godina starije od najstarijih Nazca linija, tvrdi Charles Atanish, direktor instituta za arheologiju na Sveučilištu u Kaliforniji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju