Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jednog se dana jedna Amerikanka probudila i nije mogla vidjeti na jedno oko. Nakon više od mjesec dana saznala je da je za to kriva njezina mačka.


Jedna žena iz američke savezne države Ohio tvrdi da je oslijepila na jedno oko nakon što ju je polizala mačka. 'Probudila sam se jednog dana i nisam mogla vidjeti na lijevo oko', kaže Janese Walters, piše Daily News.

Vezani članci Policija, ilustracija Žena (82) kod Zadra na ulici tukla mačku daskom i ozlijedila je, slijedi joj kaznena prijava Mačka i labirint Izgradila mačkama nevidljivi labirint i testirala njihovu snalažljivost

Nakon što sam više od mjesec dana išla liječnicima, otkrili su da je sljepilo skrivila mačka. Ono se događa kada mačka prenese bakteriju preko sline ili dlake.

Upoznajte macu medicinsku sestru: Ljubi, grli i tješi druge bolesne životinje

Naime, gotovo 40% mački ima bakteriju Bartonella henselae, koja vodi do bolesti mačje ogrebotine, a brojni ogrebani ni ne osjete simptome. Međutim, osim što može oštetiti vid, može uzrokovati i probleme s jetrom te uzrokovati meningitis.

Savjet liječnika je: operite ruke svaki put nakon što ste dirali mačku, ne dajte da vam ližu otvorene rane i pokušajte da vas mačka ne ugrize. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook