Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Birokratski jezik

Odgovor Ministarstva branitelja koji će vas nasmijati!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na portalu Blog.hr jedna od najpopularnijih blogerica razotkriva apsurdnost birokratskog jezika, u konkretnom slučaju - Ministarstva branitelja.

Blogerica Modesti Blejz, koja već godinama svojim britkim jezičnim stilom, ali i smislom za sarkazam, te ironiju uveseljava svoje brojne čitatelje i prijatelje 'po blogu' na portalu Blog.hr, razotkriva sve ljepote birokratskog jezika, stila i načina komunikacije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ukoričena Tessa K. 'Samosanacije': Prva knjiga blogerice Suzane Matić Slika nije dostupna Neslućena ljepota Nevjerojatna ljepota mistične Zmajeve špilje

>>'Samosanacije': Prva knjiga blogerice Suzane Matić

Na pitanje kojim bi se pojasnila razlika između hrvatskih branitelja Domovinskog rata, obzirom na borbeni i neborbeni sektor, iz Sektora za upravno-pravne poslove Ministarstva branitelja pristigao je ovaj odgovor:

'Poštovani,

glede Vašeg upita o borbenom i neborbenom sektoru, obavještavamo Vas da borbenom sektoru pripadaju hrvatski branitelji iz Domovinskog rata, koji su bili pripadnici borbenih postrojbi u Domovinskom ratu, a neborbenom sektoru pripadaju hrvatski branitelji iz Domovinskog rata, koji su bili pripadnici neborbenih postrojbi u Domovinskom ratu.' 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene