Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pogledajte u kakvoj je danas formi!

Indijski Mr. Universe proslavio 100. rođendan

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši Mr. Universe koji je napunio sto godina rekao je da su ključ njegova dugog života sreća i život bez stresa.

Indijac Manohar Aich visok tek 150 centimetara, preživio je mnoge prepreke, uključujući siromaštvo i zatvor, kako bi postigao slavu na području body buildinga, piše AP. Njegova djeca, unuci i praunuci okupili su se danas u gradu Kolkata kako bi proslavili njegov rođendan.

Pročitajte i ovo Indija otkrila krijumčarsku mrežu koja ljude na prevaru šalje u rusko-ukrajinski rat Najmanje 35 završilo na bojištu Otkrivena krijumčarska mreža: Ljude su na prijevaru slali na front u Rusiji Leopard Viralna snimka VIDEO Dječaku u ured ušetala velika zvijer, fantastična reakcija spasila mu život

Stogodišnji Aich poznat je po tome što je 1952. godine pobijedio na natjecanju Mr. Universe body buidlig. Pokazujući mišiće i bezubi osmijeh pozdravio je danas okupljenu gomilu i odao im tajnu svog dugog života kazavši kako je za to zaslužna sposobnost da životne brige prihvati s lakoćom i ostane sretan tijekom teških vremena.

>> Hoćete li doživjeti sto godina?

Osim toga, kaže da mu pomaže i dijeta koja se sastoji od mlijeka, voća i povrća, te malo riže, leće i ribe. Ne puši i nikada nije pio alkohol. 'Ne dopuštam da me smetu napetosti. Morao sam se boriti da zaradim novac od ranih nogu, ali kakva god bila situacija, ostao sam sretan', rekao je Aich.

Ovaj bivši mister rođen je u malom gradu Comilla u Bengalu i bio je slabašno dijete. Ali veoma ga je zanimalo vježbanje. 1942. godine pridružio se Royal Air Forceu pod britanskim kolonijalnim vladarima u Indiji i tada je započeo svoju karijeru kao bodybuilder. U tome ga je poticao britanski časnik Reub Martin, koji mu je, kaže Aich, puno pomogao.

Nekoliko godina nakon toga, završio je u zatvoru jer je prosvjedovao protiv kolonijalne opresije. 'Tek sam u zatvoru počeo s treniranjem ozbiljno. To je pomoglo da se pripremim za svjetsko prvenstvo. U zatvoru sam vježbao sam, bez ikakve opreme, ponekad 12 sati dnevno', prisjetio se Aich.

Vlasti u zatvoru bile su impresionirane s njegovom ustrajnošću i dali su mu posebnu hranu kojom je gradio svoju izdržljivost. Kada je Indija 1947. godine dobila nezavisnost, Aich je pušten iz zatvora. Kako je živio u siromaštvu, on i supruga borili su se da školuju djecu. Malo je novca ostajalo za Aichevu strast body buildinga. Ipak, 1950. pobijedio je na natjecanju 'Mr. Heracules', a to ga je odvelo na natjecanje Mr. Universe u Londonu. 1951. bio je drugi, te je u namjeri da osvoji prvo mjesto ostao godinu dana u Londonu i sljedeće godine njegov se san ostvario.

Sada sinovima pomaže da vode teretane i fitness centre.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene