Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Paraskavedekatriafobija

'Nepromišljeni' Hrvati ne strahuju od Petka 13.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svjetsko gospodarstvo pretrpjelo je na milijarde dolara gubitaka jer su praznovjerni odlučili ne otići na posao.

Iako numerolozi tvrde da više od trećine populacije zaista ima predispozicije stradati na petak 13., Hrvati su se ipak 'nepromišljeno' upuštali u opasne radnje. Cijepali su drva, popravljali krovove na kućama, palili vatru. Više od 20 milijuna Amerikanaca ne samo da se posla ne laća, već ne izlaze ni iz kuća, pa će gospodarstvu učiniti 800 milijuna dolara štete.

Pročitajte i ovo Dan nakon snažnog potresa u Tajvanu - 5 Dan kasnije FOTO Broj ozlijeđenih u potresu na Tajvanu prešao tisuću Ilustracija Materijalna šteta Prvi podaci o šteti od potresa u Crnoj Gori: ''Iz svakog sela u Goliji zovu me da su im popucale kuće, štale..."

Inozemne bolničke sobe i hoteli nemaju broja 13, a 80 posto nebodera nema 13. kat. U Hrvatskoj oni koji tamo žive, ne smatraju se nesretnima, a ni kvadrat stana na 13. katu nije jeftiniji.

Numerolozi ipak upozoravaju da više od 30 posto pučanstva na taj dan ne čini nagle pokrete. ‘Potpisati neki stambeni kredit, registrirati auto ili ne daj Bože, baš se vjenčati 13. Rođenima recimo 3, 6, 8, 9 12, 15, 17, 21, 24, 26, 27 ili 30 bilo kojeg mjeseca, petak 13 nije sretan broj, a svima ostalima je sretan’, rekao je numerolog Milivoj Lassić.

>> Numerologinja: Nesretan dan je utorak 12.

Iz Slovenije također dolaze umirujuće vijesti. Jedna tamošnja numerologinja tvrdi kako je to bezazlen dan. No, istodobno upozorava kako bismo se trebali bojati utorka 12. Inače, sljedeći utorak 12. bit će u listopadu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene