Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neobično stvorenje

FOTO U Meksičkom zaljevu otkrili dvoglavog mutanta!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U utrobi odrasle ženske morskog psa bika jedan je ribar uočio neobično dvoglavo stvorenje. Odnio ga je znanstvenicima koji su otkrili o čemu je riječ.

Jedan je ribar u vodama Meksičkog zaljeva naišao na dvoglavog morskog psa bika. Otkrio ga je u utrobi odrasle ženke koju je ulovio tijekom rutinske ribarske ekspedicije.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tragičan kraj potrage Pronađeno tijelo ribara koji je jutros nestao kod Cresa Napad morskog psa More puno krvi VIDEO Stravičan napad velike bijele psine: Silovito krenuo prema roniocima, a onda se dogodilo nešto potpuno neočekivano

Neobični je mladunac ubrzo uginuo, a ribar ga je odnio znanstvenicima u Florida Keysu koji su ga pak proslijedili svojim kolegama na Sveučilištu u Michiganu. Sve se dogodilo još u travnju 2011., no istraživači su javnost obavijestili tek sada, nakon što su o tome objavili i znanstveni članak.

>> VIDEO Medeni mjesec iz noćne more: Mladoženju umalo pojeo morski pas!

Kažu da su prvi put vidjeli ovakav slučaj. 'Ovdje je sasvim sigurno riječ o jednom od rijetko viđenih prirodnih fenomena', rekao je za NBC oceanolog Michael Wagner, napominjući da bi za bilo kakve zaključke o uzrocima mutacije ipak trebalo vidjeti još sličnih primjera. Time je opovrgnuo tezu da je anomalija nastala zbog velike naftne mrlje koja je prije nekoliko godina zagadila obale Floride i Louisiane.

Osim što je imao dvije odvojene glave, mali morski pas imao je i po dva srca i trbuha, dok se ostatak tijela spojio u zajednički rep.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene