Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nos, uši, žile...

Bolnica u kojoj rade organe 'po narudžbi': 'To je kao da pečete kolač!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpuno futuristički pogled na transplantaciju organa misao je vodilja ove britanske bolnice. Oni od matičnih stanica rade potpuno nove dijelove tijela.

Britanska bolnica Royal Free specijalizirana je za 'uzgoj' noseva, uši, krvnih žila i suznih kanala. Znanstvenici pokušavaju uz pomoć matičnih stanica stvoriti funkcionalne 'rezervne' dijelove tijela. Ova bolnica jedna je od rijetkih u kojoj se vode za ovom futurističkom idejom uzgoja dijelova tijela, a nekoliko pacijenata već živi s organima iz laboratorija ove bolnice - mahom krvnih žila, dušnika i suznih kanala.

Pročitajte i ovo Ilustracija Skandal u susjedstvu Kupili lijes, isprintali osmrtnice: Obitelj došla po bakino tijelo u bolnicu pa doživjela potpuni šok Ilustracija Užas u Njemačkoj U psihijatrijskoj klinici ubijen liječnik, u blizini pronašli muškarca oblivena krvlju

Ipak, liječnici se nadaju da će uskoro nekom pacijentu presaditi i prvi nos, piše Daily Mail.

Nevjerojatan pothvat: Na čelu mu uzgojili novi nos!

On i njegov tim prošle su godine uzgojili novi nos za pacijenta koji je svoj pravi nos izgubio zbog tumora, potom su mu ga usadili u ruku kako bi ga prekrila koža. Od nadležnih institucija sada čekaju odobrenje za presađivanje nosa na njegovo mjesto, no ne znaju kad bi se to točno moglo dogoditi.

'To je kao da pečete kolač, samo koristimo drugačiju pećnicu', kaže profesor Alexander Seifalian, šef tima koji se bavi uzgojem novih organa.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene